Boek
Nederlands

Waar mijn vriendin en ik ruzie over maken

Mil Millington (auteur)

Waar mijn vriendin en ik ruzie over maken

In een grote Engelse stad worstelt een dertiger zich door het leven dat voor hem voornamelijk bestaat uit zijn haat-liefde verhouding met de Duitse Ursula, hun twee zoontjes en zijn werk voor de universiteitsbibliotheek.
Onderwerp
Man-vrouwrelatie
Extra onderwerp
Man-vrouw relatie, Romans
Titel
Waar mijn vriendin en ik ruzie over maken
Auteur
Mil Millington
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Things my girlfriend and I have argued about
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2003
318 p.
ISBN
90-446-0239-X

Besprekingen

Pel Dalton leeft op het scherp van de snede. Thuis biedt hij zo goed en zo kwaad mogelijk het hoofd aan de grillen van zijn vriendin Ursula en aan de levendigheid van zijn twee zonen. Op het werk komt zijn rustig bestaan als computermedewerker in een learning center sterk in het gedrang als hij, naïef, de baan van zijn met de noorderzon en een pak poen verdwenen baas er bijneemt. Pel raast als een gek rond en wil voor iedereen goed doen. Zijn Duitse vriendin is niet langer tevreden met hun huidige woonst en heeft haar oog op een Victoriaans stulpje laten vallen dat niet in zo goede staat blijkt te zijn als aanvankelijk gedacht. Met haar Duitse passie voor precisie jaagt ze de werkmannen die de herstellingswerken uitvoeren de bomen in. Pel moet bemiddelen. En het is Pel die de wind van voren krijgt. Ruzie maken hebben Pel en Ursula tot hobby nummer één verheven. Om de meest onnozele zaken vuren ze een spervuur van verwijten, beschuldigingen en hatelijke opmerkingen naar elkaars hoofd. …Lees verder
Pel Dalton is IT-manager in de bibliotheek van een Engelse universiteit. Wanneer zijn baas plotseling verdwijnt, krijgt hij diens baan er 'even' bij. Pel is op een onhandige manier aardig en slim en dat levert hem een derde baan op waarvan hij denkt die er 'even' bij te kunnen doen. Omdat hij steeds op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is, raakt hij bij vreemde zaken betrokken. Daarnaast heeft hij privé te maken met zijn Duitse vriendin met wie hij een haat-liefde verhouding heeft, hun twee zoontjes en een verhuizing die allerminst vlekkeloos verloopt. Een humoristisch verhaal waarop het woord 'ontspannend' met recht van toepassing is. Deze debuutroman van de Britse schrijver bevat met name voor mannen zeer herkenbare werk- en thuissituaties; te vergelijken met het werk van Nick Hornby en Tony Parsons. Paperback, kleine druk.