Boek
Nederlands

Mijn eerste woordenboek Engels

+1
Mijn eerste woordenboek Engels
×
Mijn eerste woordenboek Engels Mijn eerste woordenboek Engels

Mijn eerste woordenboek Engels

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In 22 thema’s wordt een basiswoordenschat Engels aangeboden aan de hand van illustraties, korte dialoogjes en allerlei weetjes. Bij het boek hoort een cd waarmee de uitspraak van de woorden kan geoefend worden. Bevat een uitgebreid register. Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Titel
Mijn eerste woordenboek Engels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Englischwörterbuch für Grundschulkinder
Editie
1
Uitgever
Houten: Prisma, 2011
160 p. : ill. + cd
ISBN
9789049108069 (hardback)

Besprekingen

Als vervolg op het Beeldwoordenboek Engels verscheen Mijn eerste woordenboek Engels, dat bedoeld is voor kinderen vanaf zes jaar. Deze uitgave neemt het principe van het beeldwoordenboek over, nl. een thema behandelen aan de hand van een grote afbeelding, en breidt dit verder uit met dialoogjes die je op cd kan beluisteren en een aantal weetjes over de Britse cultuur. Zoals bij zijn voorganger is het boek onderverdeeld in een aantal thema’s die verband houden met wat kinderen dagelijks kunnen waarnemen of doen. Zo leer je jezelf voorstellen en over je familie praten, maar ook de seizoenen, hobby’s, sport, school, dieren en kerstmis worden behandeld. Zowat ieder thema wordt weergegeven door middel van een afbeelding die twee pagina’s beslaat. Rondom worden een aantal zaken uitgelicht en aangeduid met hun Engels benaming. Daarna volgt een dialoog in het Engels. Deze kan je beluisteren op cd en de vertaling is terug te vinden naast de transcriptie van de Engelse tekst.
Lees verder
Je eerste Engelse woordjes leer je vooral in je eigen omgeving. Daar is dit woordenboek voor basisschoolleerlingen dan ook helemaal op gericht. Er wordt begonnen met het onderwerp familie en vervolgens komen ook thema’s voorbij als school, jaargetijden, hobby’s, kleding, eten en drinken, dieren en (als typisch Engels feest) Kerstmis. Binnen hetzelfde thema vinden we niet alleen woorden in het Engels en Nederlands, maar ook korte zinnetjes. Alles wordt aangevuld met, meestal kleine, kleurentekeningen voor visueel ingestelde leerlingen. Via de meegeleverde audio-cd zijn alle zinnetjes ook nog eens te beluisteren. Achterin zijn de woordenlijsten Nederlands-Engels en Engels-Nederlands toegevoegd van alle gebruikte woorden. Ook handig is, dat bij sommige thema’s in het Nederlands toelichting wordt gegeven over typisch Engelse gebruiken. Wat gemist wordt, zijn woorden rondom de computer of de mobiele telefoon. Verder niets dan lof, een handig woordenboek dat degelijk is uitgevoerd en prima …Lees verder