Boek
Nederlands

Dromer

Mark Janssen (auteur)
+1
Dromer
×
Dromer Dromer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aron piekert. In de klas hebben ze gepraat over wat iedereen worden wil. Maar Aron weet het nog helemaal niet! Volgens papa zijn er Denkers en Doeners. Maar Aron kijkt het liefst naar de takken en de wolken en luistert naar de geluiden. Wat ben je dan? Prentenboek met intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dromer / tekst en illustraties Mark Janssen
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713722 (hardback)

Besprekingen

Dit prentenboek gaat over een jongen, Aron, die met zijn vader door het bos rijdt. Zijn vader vraagt hoe het op school was. Op school hebben ze het gehad over wat de kinderen willen worden als ze groter zijn. Maar Aron weet niet wat hij wil worden. Vader legt uit dat alle mensen gelijk zijn maar toch verschillend in wat ze leuk vinden. Er zijn kinderen die het leuk vinden om veel na te denken. Dat zijn de denkers. Ook zijn er kinderen die niet stil kunnen zitten, dat zijn doeners. En er zijn kinderen die in heel veel dingen goed zijn. Die horen en zien van alles, het zijn heel bijzondere kinderen. Deze mensen maken de wereld mooier en vrolijker als ze groter zijn, zij zijn de dromers. En Aron is er één van. Integer verhaal van een vader die goed inspeelt op de onzekerheid van zijn zoon. De tekst is poëtisch en laat de liefde van de vader naar zijn zoon zien. De illustraties zijn sfeervol, weelderig en dromerig. De illustraties bevatten veel kleur en zijn fantasievol als de gedachten …Lees verder

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia