Boek
Nederlands

Wildcard : de inzet is hoger dan ooit

Marie Lu (auteur), Wilma Paalman (vertaler), Barbara Lampe (vertaler)
+1
Wildcard : de inzet is hoger dan ooit
×
Wildcard : de inzet is hoger dan ooit Wildcard : de inzet is hoger dan ooit
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Hideo Tanaka heeft een algoritme geactiveerd waarmee hij 98% van de mensen in zijn macht heeft, behalve de 2% die bèta-lenzen hebben, waaronder Emika (18). Maar omdat binnen een week de bèta-lenzen ook niet meer veilig zijn, moet ze alles op alles zetten om het NeuroLink-algoritme te vernietigen. Vanaf ca.15 jaar.
Onderwerp
Games
Titel
Wildcard : de inzet is hoger dan ooit
Auteur
Marie Lu
Vertaler
Wilma Paalman Barbara Lampe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wildcard
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
312 p.
ISBN
9789000357307 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De Amerikaanse vrouwelijke hacker Emika Chen (18) die door de jonge Japanner Hideo Tanaka was ingehuurd als spion bij het grote Warcross-toernooi en daar een schokkende ontdekking deed, heeft nu, drie dagen na de toernooifinale, een dubbel gevoel. Aan de ene kant voelt ze zich door hem gebruikt en gedumpt, maar ze is ook een beetje verliefd op hem. Hideo heeft een algoritme geactiveerd waarmee hij 98% van de mensen in zijn macht heeft, behalve de 2% die bèta-lenzen hebben, waaronder Emika. Maar omdat binnen een week de bèta-lenzen ook niet meer veilig zijn, moet ze snel aan de slag om het NeuroLink-algoritme te vernietigen. Daarom gaat ze samenwerken met Zero en geheime organisatie Blackcoats. De Amerikaanse van Chinese afkomst (1984) schrijft tienerromans in diverse series, o.a. ‘Legend’, die een bestseller was. Dit boeiende tweede deel van de ‘Warcross’-serie, waarvan het gelijknamige eerste deel* enthousiast werd besproken, is actueel, vaak spannend, er gebeurt veel in een flink te…Lees verder

Over Marie Lu

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeffrey Beall

'Marie Lu, geboren als Xiwei Lu' (Wuxi, 11 juli 1984), is een Chinees-Amerikaans schrijver. Ze is bekend geworden om de Legend-trilogie. Deze boekenserie speelt zich af in een dystopische en gemilitariseerde toekomst.

Biografie

Lu werd geboren in 1984 in Wuxi en verhuisde later naar Peking. In 1989, toen Marie vijf jaar oud was, verhuisden zij en haar familie naar Texas in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan de University of Southern California en liep stage bij Disney Interactive Studios. Voor ze haar eerste boek schreef, werkte Lu als grafisch ontwerper in de computerspelindustrie.

Boekrecensie

In The New York Times schreef criticus en auteur Ridley Pearson over Lu's eerste boek Legend het volgende: "Oververpakte, overhypede eerste romans zijn een slechte dienst van hun uitgeve…Lees verder op Wikipedia