Boek
Nederlands

Warcross : speler, jager, hacker, pion

Marie Lu (auteur), Lydia Meeder (vertaler), Barbara Zuurbier (vertaler)
+1
Warcross : speler, jager, hacker, pion
×
Warcross : speler, jager, hacker, pion Warcross : speler, jager, hacker, pion
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De bedenker van het virtual-realityspel Warcross haalt de Amerikaanse hacker Emika Chen (18) naar Japan om de oorzaak te vinden van een veiligheidslek in het spel. Ze ontdekt een duister complot. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Games
Titel
Warcross : speler, jager, hacker, pion
Auteur
Marie Lu
Vertaler
Lydia Meeder Barbara Zuurbier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warcross
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
292 p.
ISBN
9789000358892 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De Amerikaanse hacker Emika Chen (18) heeft grote financiële problemen en verdient daarom bij als premiejager voor het superpopulaire virtual reality-spel Warcross, waarbij ze spelers opspoort die illegaal wedden. Om zich staande te houden neemt ze een enorm risico als ze de opstartfase van een internationaal kampioenschap hackt. Ze verwacht een boete, maar wordt een sensatie die de aandacht trekt van de bedenker van Warcross, de jonge Japanner Hideo Tanaka. Hij lost haar financiële problemen op, haalt haar naar Tokio met zijn privéjet en vraagt haar om als royaal betaalde spion te werken bij het grote toernooi dat binnenkort wordt gehouden, waar een veiligheidslek lijkt te zijn. Emika zegt ja en ontdekt al snel een complot dat het bestaan van Warcross bedreigt. De in China geboren Amerikaanse auteur (1984) schreef diverse young adult-romans, waaronder de serie 'Legend' (veelvuldig vergeleken met de ‘The Hunger Games’) en de trilogie ‘The Young Elites’, ook bestsellers. Voordat ze haa…Lees verder

Over Marie Lu

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeffrey Beall

'Marie Lu, geboren als Xiwei Lu' (Wuxi, 11 juli 1984), is een Chinees-Amerikaans schrijver. Ze is bekend geworden om de Legend-trilogie. Deze boekenserie speelt zich af in een dystopische en gemilitariseerde toekomst.

Biografie

Lu werd geboren in 1984 in Wuxi en verhuisde later naar Peking. In 1989, toen Marie vijf jaar oud was, verhuisden zij en haar familie naar Texas in de Verenigde Staten. Ze studeerde aan de University of Southern California en liep stage bij Disney Interactive Studios. Voor ze haar eerste boek schreef, werkte Lu als grafisch ontwerper in de computerspelindustrie.

Boekrecensie

In The New York Times schreef criticus en auteur Ridley Pearson over Lu's eerste boek Legend het volgende: "Oververpakte, overhypede eerste romans zijn een slechte dienst van hun uitgeve…Lees verder op Wikipedia