Makkelijk lezen
Nederlands

Zwarte magie

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Zwarte magie
×
Zwarte magie Zwarte magie
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 16-jarige vriendinnen Sanne en Kelly delen alles met elkaar, totdat de mooie, maar vreemde buurjongen van Kelly in hun leven komt. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Zwarte magie
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2013
88 p.
ISBN
9789086961634 (paperback)

Besprekingen

Sanne en Kelly zijn beste vriendinnen en doen veel samen. Zo besluiten zij met behulp van zwarte magie een vloek uit te spreken over twee brugklassers die belangstelling tonen voor Kelly's nieuwe buurjongen Qatar. Als de 'paardenstaartjes' de volgende dag niet op school zijn, lijkt het geen spelletje meer. Het wordt helemaal vervelend als Qatar Sanne weet in te palmen en een vloek over haar bovenburen uitspreekt. Kelly vindt dat Sanne verandert en maakt zich ongerust over hun vriendschap. Gelukkig weet Sanne, na een schoolfeest, haar vriendin weer op tijd terug te vinden. Een wat geforceerd, maar wel spannend verhaal in eenvoudige zinnen, vanuit wisselend perspectief verteld. Korte hoofdstukjes van twee bladzijden, de karakters zijn aardig uitgewerkt. De tekst staat in blokken, wat voor een rustige bladspiegel zorgt. Deel in de reeks 'BoekenBoeien' voor onderbouw vmbo waarin gemiddeld tachtig woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo zijn verwerkt. Deze woorden staan achter in …Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties