Makkelijk lezen
Nederlands

Met alle geweld : in één klap alleen

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Met alle geweld : in één klap alleen
×
Met alle geweld : in één klap alleen Met alle geweld : in één klap alleen

Met alle geweld : in één klap alleen

Marian Hoefnagel (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Yung wordt op zijn nieuwe school in Amsterdam veel gepest. Hij wordt verliefd op Marije, maar door een misverstand gaat Yung zelf geweld gebruiken. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Pesten, Vriendschap
Titel
Met alle geweld : in één klap alleen
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2007
116 p. : ill.
ISBN
9789086960194

Besprekingen

Yung (3 vmbo) wordt op zijn nieuwe school in Amsterdam het slachtoffer van pesterijen. Thuis kan de tiener zijn verhaal nauwelijks kwijt vanwege traditionele Chinese normen en waarden. Bij Marije vindt hij echter een luisterend oor. Een misverstand tussen de twee geliefden eindigt met de gebroken neus van het meisje. Yung wordt hierna door de politie in een praatgroep geplaatst als zijnde slachtoffer én dader. Hij leert er om te gaan met agressie. Zesde deel in de "Reality reeks", een reeks die is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo, over onderwerpen waarmee de doelgroep te maken kan krijgen. De indeling in korte hoofdstukken, het grote lettertype en de ruime bladspiegel, de tegenwoordige tijdsvorm en het eenvoudige, hedendaagse taalgebruik verhogen de leesbaarheid (vignet Makkelijk Lezen). Paginagrote zwart-witillustraties ondersteunen het geheel; er is gebruik gemaakt van een groot belichtingscontrast. Achterin het boek een lijst van de me…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties