Makkelijk lezen
Nederlands

Hey Russel! : een bijzondere vriendschap

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Hey Russel! : een bijzondere vriendschap
×
Hey Russel! : een bijzondere vriendschap Hey Russel! : een bijzondere vriendschap

Hey Russel! : een bijzondere vriendschap

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Russel ontdekt dat zijn beste vriend Jim homo is. Kunnen ze nu wel bevriend blijven? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Homoseksualiteit
Titel
Hey Russel! : een bijzondere vriendschap
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2006
125 p. : ill.
ISBN
90-8696-001-4 9789086960064

Besprekingen

De Antilliaanse Russel is 15 jaar, woont in Rotterdam en zit op een vmbo-school. Hij raakt bevriend met Jim, die zijn beste vriend wordt en hem het idee geeft om zijn naam te veranderen (in Russel). Daarnaast spelen de moeder van Russel en zijn vriendin Aura een grote rol. Russel hoort geruchten dat Jim homoseksueel is en weet zich daar niet goed raad mee: blijft hij bevriend of niet? Het verhaal is technisch eenvoudig geschreven met korte zinnen en veel witregels, voor jongeren met een lage leesvaardigheid, terwijl het inhoudelijk op hun beleveniswereld is afgestemd. Naast een kleurrijk computerbewerkt voorplat met Russel en Jim zijn er verscheidene paginagrote tekeningen in grijstinten die het verhaal ondersteunen. Een prettig en spannend geschreven boek dat goed zal aansluiten bij de beleveniswereld van de doelgroep: jongeren die moeite hebben met lezen en praktijkonderwijs of vmbo-onderwijs volgen. Bedoeling is het bespreekbaar maken van homoseksualiteit onder jongeren. Het boek w…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties