Makkelijk lezen
Nederlands

Het geheim van Cleopatra

Marian Hoefnagel (auteur), Jurian Wiese (illustrator)
Cleopatra is de dochter van de koning van Egypte. Later wil ze net zo machtig worden als haar vader. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het geheim van Cleopatra
Auteur
Marian Hoefnagel
Illustrator
Jurian Wiese
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
118 p. : ill.
ISBN
9789086963621 (hardback)

Besprekingen

In een 'makkelijk lezen' bewerking vertelt de schrijfster het verhaal van het leven van de Egyptische prinses Cleopatra vanaf haar vierde jaar. Cleopatra wil later de baas worden van het land. Na de moord op haar vader, haar zus en haar halfbroer krijgt ze met behulp van de Romeinse generaal Julius Caesar de macht over het land en de troon. In sommige fragmenten wordt ook min of meer seksuele voorlichting gegeven, bijvoorbeeld over incest, en over de ‘piggel’ van een man, die groot en klein kan worden, en dat je daardoor kinderen kunt krijgen. De lerares van Cleopatra – en ook haar moeder – zeggen dat mannen altijd seks willen en dat dat voor vrouwen nooit fijn is. In de Egyptische Oudheid was het verplicht om met je vader te trouwen, als je moeder was overleden. Zo trouwde Cleopatra ook met haar halfbroertje, het zoontje van haar oudere zus, maar die mocht nooit bij haar in bed. Duidelijk lettertype, overzichtelijke bladspiegel met korte tekstblokken en moderne illustraties in zwart-…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia