Makkelijk lezen
Nederlands

Een gevaarlijke vriend

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Een gevaarlijke vriend
×
Een gevaarlijke vriend Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Kamal (14) wordt door de volwassen Sam meegenomen in zijn rode sportauto. Hij mag gratis naar de sportschool van Sam. Maar dan verwacht Sam iets van Kamal terug. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Prostitutie
Titel
Een gevaarlijke vriend
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2010
109 p. : ill.
ISBN
9789086960385 (hardback)

Besprekingen

Kamal, een jongen van 14, wordt door Sam, een oudere man, meegenomen in een gave rode sportauto. Na verloop van tijd brengt Sam hem naar een sportschool, waar ook nog andere mannen aanwezig zijn. Kamal komt zo terecht in de jongensprostitutie en door middel van foto’s die stiekem van hem gemaakt zijn, wordt hij gechanteerd en bang gemaakt. Zijn vriendinnetje Rabia en zijn broer merken dat er iets aan de hand is. Durft Kamal Sam aan te geven bij de politie? De auteur (1950), bekend van onder andere 'Chatten' (2004) en 'Blowen' (2005), is er uitstekend in geslaagd om een beladen onderwerp op een toegankelijke manier dichtbij het lezerspubliek te brengen. Het verhaal is spannend en realistisch, met een positieve afloop. Sluit goed aan bij de leefwereld van jongelui. Deel van de 'Reality Reeks', serie van Eenvoudig Communiceren, voor en over jongeren, met onderwerpen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen. Laag leesniveau, veel witregels, korte hoofdstukken met korte zinnen, weinig pers…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties