Makkelijk lezen
Nederlands

De leugen

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
De leugen
×
De leugen De leugen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Pelle (14) wordt in de 17e eeuw door zijn vader verkocht aan een stuurman. Zo komt hij in Kanton terecht, waar hij betrokken raakt bij een vreemd complot. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Zeelieden
Titel
De leugen
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2012
72 p.
ISBN
9789086961450 (paperback)

Besprekingen

Pelle (14) komt uit een arm gezin in het Amsterdam van de 17e eeuw. Zijn vader verkoopt hem aan de stuurman van een zeilschip. Zo komt Pelle terecht in Kanton, waar hij wordt betrokken bij een vreemd complot. Een rijke, oude heer laat een zeemansverhaal waarheid worden en daarvoor heeft hij Pelle nodig. Dit boekje is een deel uit de reeks 'Boekenboeien'*, geschreven voor moeilijk lezende vmbo-leerlingen. Elk deel bevat tachtig woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo. Dit deel bevat woorden uit de categorie wiskunde en algemeen. Achter in het boek staat een woordenlijst met cijfers die verwijzen naar de bladzijde waarop elk woord voorkomt. Het verhaal is boeiend geschreven en de woorden zijn er knap in verwerkt. Ingedeeld in korte, getitelde hoofdstukken, geschreven in korte zinnen en eenvoudige woorden. Gedrukt in tekstblokken, flinke letter en met een ruime bladspiegel. Voor leerlingen met een beperkte woordenschat. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia