Makkelijk lezen
Nederlands

Chatten : verborgen verdriet

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Chatten : verborgen verdriet
×
Chatten : verborgen verdriet Chatten : verborgen verdriet

Chatten : verborgen verdriet

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 13-jarige Roy chat anoniem met een meisje dat een klasgenootje van hem blijkt te zijn. Zij schrijft dat haar vader haar seksueel lastigvalt. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Chatten : verborgen verdriet
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2007
103 p. : ill.
ISBN
9789086960071 (hardback)

Besprekingen

Eerste deel uit de 'Reality Reeks'. De 13-jarige Roy is gek op computers. Hij leert zijn klasgenoten op school internetten, e-mailen en chatten. Wanneer hijzelf anoniem chat met een meisje dat een klasgenote blijkt te zijn, vertelt deze Doenja hem dat haar vader haar seksueel lastigvalt. Roy bengt haar met hulpverleners in contact, maar Doenja wil haar vader niet afvallen. Roy bestookt de vader van Doenja met bedreigende sms'jes. Als de moeder van Doenja toevallig zo'n sms'je leest, scheidt zij onmiddelijk van haar man. Geschikt voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs. De titel is verraderlijk, want het boek gaat weliswaar over computers en chatten, maar toch ook vooral over incest. Het is geschreven in gemakkelijk te lezen Nederlands. De tekst is gedrukt in een grote letter, staat in tekstblokken met een ruime interlinie, er zijn ruime marges en iedere zin begint op een nieuwe regel. Er zijn paginagrote, digitaal vervaardigde zwart-witillustraties opgenomen behoorlij…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties