Makkelijk lezen
Nederlands

Blauwe maandag : door drank uit elkaar?

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Blauwe maandag : door drank uit elkaar?
×
Blauwe maandag : door drank uit elkaar? Blauwe maandag : door drank uit elkaar?

Blauwe maandag : door drank uit elkaar?

Marian Hoefnagel (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jesse gaat met zijn Nederlandse moeder terug naar Nederland. Samen met zijn nieuwe klasgenoten Mara, haar broer en nog twee jongens vormt Jesse een bandje. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Blauwe maandag : door drank uit elkaar?
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
167 p. : ill.
ISBN
9789086960040

Besprekingen

Vierde deel uit de 'Reality Reeks'. De 15-jarige Jesse heeft een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader die verongelukt is. Hierdoor gaat hij weer in Nederland wonen. Hij komt in de klas bij Mara en haar tweelingbroer Marijn. Jesse speelt keyboard en al snel vormt hij met Marijn en Mara en nog twee broers uit hun klas een bandje: Blauwe Maandag. Jesse en Mara zijn verliefd op elkaar. Als de band in de zomervakantie naar Terschelling gaat om op te treden op een camping, blijkt dat de jongens hun drankgebruik niet in de hand hebben. Mara besluit uit de band te stappen. Dit boek is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo. Het is geschreven in gemakkelijk te lezen Nederlands en de verhaallijnen worden herhaald vanuit verschillende perspectieven. De tekst is gedrukt in een grote letter, er is een ruime interlinie, er zijn ruime marges en iedere zin begint op een nieuwe regel. Er zijn paginagrote, digitaal vervaardigde zwart-witillustraties opgeno…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia