Makkelijk lezen
Nederlands

16 & zwanger : wat nu?

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
16 & zwanger : wat nu?
×
16 & zwanger : wat nu? 16 & zwanger : wat nu?

16 & zwanger : wat nu?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Esther is zestien jaar en zwanger. Ze zit met een heleboel vragen. Om rustig na te denken over haar mogelijkheden gaat ze bij haar oma logeren. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Zwangerschap
Extra onderwerp
Nederlands leren ; niveau 3
Titel
16 & zwanger : wat nu?
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
118 p. : ill.
ISBN
9789086960101 (hardback)

Besprekingen

Vijfde deel uit de 'Reality Reeks', een reeks die is bedoeld voor jongeren met taalproblemen in het praktijkonderwijs, lwoo en vmbo. De schrijfster is een van de initiatiefnemers van de Stichting Makkelijk Lezen. Zij slaagt erin heel rechttoe rechtaan haar verhaal over de ongewenst zwangere Esther (16) te vertellen. Op haar verjaardagsfeestje is ze naar bed geweest met Joris en nu ze zwanger is, weet ze niet wat ze wil: het kind houden en trouwen met Joris of kiezen voor een abortus of adoptie. Haar moeder heeft haar aangeraden om eens rustig te gaan nadenken bij haar oma. Haar oma is rustig en wijs en vertelt Esther over de familiebanden van vroeger en nu. Net als Esther er uit is welke beslissing ze moet nemen, gebeurt er iets onverwachts. Het verhaal is geschreven in korte, eenvoudige zinnen; de auteur weet ondanks die beperking een mooie sfeer op te bouwen. De tekst is gedrukt in een grote letter, er is een ruime interlinie, er zijn brede marges en iedere zin begint op een nieuwe …Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties