Boek
Nederlands

Black Friday

Maren Stoffels (auteur)
+1
Black Friday
×
Black Friday Black Friday
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ris en Megan (18, afwisselend ik-persoon) zijn lid geworden van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. Ze twijfelen geen moment om mee te doen aan de ontgroening. Maar de laatste dag van de ontgroeningsweek, de beruchte Black Friday, heeft noodlottige gevolgen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Studentenleven
Titel
Black Friday
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
201 p. : ill.
ISBN
9789025879501 (paperback)

Besprekingen

Megan en Ris (18) doen mee aan de ontgroening van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. De ontgroening is berucht, maar wie volhoudt heeft vrienden voor het leven. Megan en Ris hebben ieder een andere reden om mee te doen, maar geven allebei alles om de week door te komen. Het hoogtepunt is de laatste dag, de Black Friday. Deze dag heeft noodlottige gevolgen voor zowel Megan als Ris. Hoe zal de ontgroening eindigen? Spannende roman van Stoffels (1988), bekend van boeken als ‘Dreadlocks & lippenstift’ (2005) en ‘Escape Room’* (2017). Het verhaal wordt afwisselend in de ik-vorm verteld vanuit het perspectief van Megan en Ris, met beeldende beschrijvingen en zorgvuldig opgebouwde spanning. Het verhaal is realistisch en overtuigend en de personages worden mooi uitgelicht. De plot is zeer verrassend. Spannend verhaal over een zeer actueel thema. Vanaf ca. 15 jaar.

Black Friday

Dit boek verscheen op het juiste moment. Net wanneer de fatale ontgroening van studentenclub Reuzegom volop in de actualiteit is, komt Maren Stoffels aankloppen met een nieuwe thriller voor young adults.Het uiterlijk van dit boek is een paradox. De donkere voorpagina geeft weg dat we te maken hebben met een uitermate spannend boek. Op de achterzijde lezen we dat het gaat over een ontgroening. Het boek is met de buitenkant duidelijk gericht op young adults, en niet voor watjes. Wanneer je het openslaat, valt echter op hoe weinig tekst er op een bladzijde staat. Het lettertype is relatief groot en er is relatief veel plaats tussen de regels. Elk deel, elke dag van de ontgroeningsweek, begint met een kinderlijke tekening zoals we die kennen uit graphic novels. Nogal kinderlijk getekend staan hier al wat hints naar de volgende dag. Het verbaasde mij oprecht dat er voor zo’n bladspiegel werd gekozen bij een boek dat gericht is op een ouder publiek.H…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia