Boek
Nederlands

Trippel trappel : dierensinterklaas

Marcel van Driel (auteur)
+1
Trippel trappel : dierensinterklaas
×
Trippel trappel : dierensinterklaas Trippel trappel : dierensinterklaas

Trippel trappel : dierensinterklaas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Fretje wil met de dieren uit de buurt een 'dierensinterklaasfeest' vieren. Daarom gaat hij met Takkie en Kari op zoek naar de boot van Sinterklaas. Met illustraties uit de gelijknamige animatiefilm. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Huisdieren
Titel
Trippel trappel : dierensinterklaas
Auteur
Marcel van Driel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
96 p. : ill.
Aantekening
Het boek van de film
ISBN
9789025865924 (hardback)

Besprekingen

Fretje ziet hoe zijn baasje Julian een verlanglijstje in zijn schoen stopt en hoe de Pieten hem ’s nachts een cadeautje komen brengen. Dat wil hij ook wel, maar pakjesavond is die avond al. Met zijn vriendjes Takkie en Kari gaat hij op pad om het verlanglijstje van alle dieren uit de buurt naar Sinterklaas te brengen. Dit sinterklaasverhaal van Marcel van Driel is gebaseerd op de Nederlandse animatiefilm ‘Trippel Trappel’.* Centraal in dit wensvervullende verhaal staan de zoektocht van de drie vrienden naar de boot van Sinterklaas en de avonturen op de boot zelf. De vrienden ervaren een aantal tegenslagen, maar vinden steeds een oplossing. De betweterige wandelende tak Takkie, die af en toe een Cruijffiaanse uitspraak doet, is er vooral om de stoere durfal Fretje bij te sturen. Vogeltje Kari durft niet te vliegen, maar doet toch dapper mee. En Fretje gaat vooral op pad om voor zichzelf een rode sportwagen te regelen. Verstekeling Rat kan hem helpen, maar is Rat wel de vriend die hij z…Lees verder

Trippel Trappel. Dierensinterklaas

In de aanloop naar Sinterklaas menen de huisdieren dat ook zij recht hebben op cadeautjes. Onder aanvoering van Fretje, de rat, besluiten ze verlanglijstjes te maken. Er is echter een groot probleem: hoe krijgen ze hun lijstjes bij de Sint? Dat hun onderneming niet van een leien dakje loopt, ligt voor de hand. Maar Fretje de rat weet van aanpakken. En ze krijgen hulp van een echte Dierenpiet (die nog wel zwart is). In 36 korte hoofdstukjes worden de avonturen van de dieren verteld. Het verhaal is grappig en origineel. Het boek is gebaseerd op het script van de gelijknamige film 'Trippeltrappel'. Er staan liedjes in maar zonder muzieknoten kun je ze alleen declameren. De illustraties komen duidelijk uit een animatiefilm. Dit is een leuk voorleesboek.


Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia