Titel
Zeep. 2
Auteur
Maarten Vande Wiele
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2019
164 p. : ill.
ISBN
9789492672216 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van een striptweeluik over een fabrikant in zeepartikelen, die wil trouwen met zijn volslanke en trouwe secretaresse Barbra. Maar... dan heeft hij (Ken) zijn ex-vriendin Rachella onderschat. Deze intrigante stelt al haar vileine methoden in het werk om dit huwelijk te voorkomen én om uiteindelijk de zeepfabriek in handen te krijgen. De Vlaamse auteur (1977) is in zijn jeugd geïnspireerd geraakt door de tv-serie 'Dynasty'. Elementen uit die soapserie zijn in deze grafische roman terug te vinden in bewuste clichés en stereotyperingen. De aan pop-art gelieerde zwart-wittekeningen hebben alleen roze als steunkleur, geheel in aansluiting op de glamourwereld waarin het verhaal zich afspeelt. Kleding en interieurs ademen de tijdgeest van de jaren tachtig van de vorige eeuw. In de ballonnen staan geschreven teksten van enkele woorden tot hoogstens twee korte zinnen, alsof het tv-dialogen zijn. 'Zeep' is een soap in stripvorm.

Over Maarten Vande Wiele

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bart Van Der Moeren

Maarten Vande Wiele (Gent, 7 oktober 1977) is een Belgisch illustrator en striptekenaar. Hij is het meest bekend voor 'Paris'.

Biografie

Maarten Vande Wiele studeerde fotografie en animatiefilm, maar werd striptekenaar en illustrator. Zijn illustraties zijn gepubliceerd in allerlei Belgische en Nederlandse magazines, waaronder De Morgen, De Standaard, Feeling, Flair, Het Laatste Nieuws, Humo, P-magazine, Ché, Vrij Nederland.

Hij debuteerde met Glamourissimo (2000). Nadien volgden 'Strip noir' (2005), het drieluik 'Doctor Carnacki' (2006), de graphic novels ‘I love Paris’, ‘I hate Paris’ die gebundeld werden in ‘Paris’ (2010), ‘Monsieur Bermutier’ (2013), ‘ABBA zoekt Frida’ (2015) en het tweeluik ‘Zeep’(2019).

Bibliografie

  • Madame Catherine, Oogachtend, 2020
  • Zeep 2, Oogachtend, 2019
  • Zeep 1, Oogachtend, 2017
  • ABBA cherche Frida, Vraoum (Frankrijk)…Lees verder op Wikipedia