Boek
Engels

The missing sister

Lucinda Riley (auteur)

The missing sister

In de reeks:
Genre:
Voor een herdenkingsbijenkomst voor hun overleden adoptiefvader zoeken zes zussen de zevende zus.
Onderwerp
Liefde, Familie, Identiteit
Titel
The missing sister
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2021
805 p.
ISBN
9781509840182 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Deel 7* uit ‘The Seven Sisters- serie’. De zevende zus is gevonden! Althans, daar lijkt het wel op. Advocaat Georg denkt haar gevonden te hebben en stuurt de zes zussen erop af. Maar Mary wil niet gevonden worden. Ze vreest dat haar verleden haar inhaalt en vlucht. En dus reizen de zussen haar achterna, maar grijpen net iedere keer mis. Gaat het ze lukken om hun gezin compleet te krijgen, voordat ze de herdenkingsdienst van Pa Salt vieren en zijn grootste wens inwilligen? Het bijna 800 pagina’s tellende boek grijpt je bijna meteen. In het hoofdverhaal, worden nog twee aparte verhalen verteld. De verhaallijnen zijn mooi met elkaar verbonden en ook de verwijzingen naar Griekse mythes zorgen voor een goede afwisseling. In het begin zijn er onduidelijkheden, maar naarmate het verhaal vordert wordt er steeds meer onthult. Zoals we van de schrijfster gewend zijn, leest het verhaal vlot. Voor de complete ontknoping moeten we wachten op het achtste deel dat het verhaal van Pa Salt vertelt**…Lees verder

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia