Boek
Nederlands

Schimmen in de nacht

Luc Descamps (auteur), Arne Van Steenbergen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
June ontmoet in een verzorgingstehuis August, die als een opa voor haar is. Als er vreemde dingen gebeuren in het rusthuis, gaan ze samen op onderzoek uit. Met zwart-wit illustraties. Vanaf 9 jaar.
Titel
Schimmen in de nacht
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
Arne Van Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
155 p. : ill.
ISBN
9789464016116 (hardback)

Besprekingen

Een spannend verhaal waarin June met haar school een verzorgingstehuis bezoekt. Ze ontmoet daar de mopperige vergeetachtige August. Nu lijkt het net of June een opa heeft. Er gebeuren rare dingen in het tehuis, zo verdwijnen er allemaal spulletjes. Samen met August gaat June op onderzoek uit. Spannend en grappig geschreven. Met enkele paginavullende zwart-wit illustraties. Onderdeel van de uitgeversreeks Oehoe*. Luc Descamps (Wilrijk, 1962) is schrijver en jeugdauteur. Vanaf 9 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia