Boek
Nederlands

Ridder voor altijd

Luc Descamps (auteur)

Ridder voor altijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Ridder voor altijd
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
128 p.
ISBN
9789059325982 (hardback)

Besprekingen

De 15-jarige Harry de Wilde (ik-figuur) kan door middel van bijzondere berekeningen met donkere getallen veilig in de tijd reizen. Als hij met zijn vriendin Maureen een kasteel in Antwerpen bezoekt, kan hij het niet laten en verplaatst zichzelf naar begin 1300. Hij komt in een kasteel terecht waar net een ridder terecht staat voor inbraak. Harry redt de ridder van een veroordeling, maar per ongeluk flitst hij de ridder met zich mee terug naar het heden. Ridder Jakobus weet niet wat hem overkomt als hij auto's en treinen ziet, maar als hij in het naspelen van een middeleeuws riddertoernooi belandt, is hij helemaal in zijn element. Afzonderlijk te lezen zesde deel uit de serie 'De donkere getallen'*. Spannend en vlot lezend verhaal vol actie, duidelijk geïnspireerd door de Harry Potter-verhalen. Een lekker leesboek dat minder angstaanjagend is dan de in bruine tinten uitgevoerde omslagillustratie doet vermoeden, met ook een vleugje romantiek. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia