Boek
Nederlands

Het uur van de weerwolf

Luc Descamps (auteur), Rik Willemen (illustrator)
+1
Het uur van de weerwolf
×
Het uur van de weerwolf Het uur van de weerwolf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Elias gaat op zoek naar zijn zusje dat hij moest achterlaten in de Poortwereld. Maar hoe moet hij haar vinden, want niemand wil hem helpen zolang de Grijze Heks aan de macht is. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weeskinderen
Titel
Het uur van de weerwolf
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
Rik Willemen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
172 p. : ill.
ISBN
9789462345300 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel uit de reeks 'De Poortwereld'*. Elias gaat op zoek naar zijn zusje dat hij moest achterlaten in de Poortwereld. Via het Mistland tracht hij de Grijze Heks te verslaan, maar daar ontmoet hij weer een ander groot gevaar. Nadat we in het eerste deel kennis hebben gemaakt met de beide hoofdpersonen leren we ze in het vervolgdeel nog beter kennen. Ook de spanning in het verhaal wordt verder opgebouwd en de verhaallijn krijgt steeds meer inhoud. De cartoonachtige zwart-witillustraties over twee pagina's geven met hun sombere sfeer een goede weergave van de situaties waarin Elias en Nina verzeild zijn geraakt. Achter in het boek krijgen de lezers nog een blik in deel drie waarin het avontuur zich verder ontplooit. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia