Boek
Nederlands

Het offer

Luc Descamps (auteur), Rik Willemen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De weesjongens Elias en Wolf zoeken verder naar hun verdwenen zusjes. Het wordt een gevaarlijke tocht door het Dampende Moeras naar het huis van de Grijze Heks. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weeskinderen
Titel
Het offer
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
Rik Willemen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
184 p. : ill.
ISBN
9789461315335 (hardback)

Besprekingen

Wolf en Elias zijn op zoek naar hun ontvoerde zusjes. In hun tocht door Mistland, dwars door het Dampende Moeras op weg naar het huis van de Grijze Heks ontmoeten ze vele gevaren. In dit derde deel uit de fantasyreeks 'De Poortwereld', vervolg op 'Het uur van de weerwolf'*, krijgen de belangrijke personages steeds meer een gezicht. Het verhaal wordt vanuit hun perspectief verteld, in een vlot leesbare schrijfstijl, met elkaar snel opvolgende acties, in simpele bewoordingen. De cartoonachtige zwart-wit tekeningen geven een goed sfeerbeeld van alle gebeurtenissen. Dit boek is minder geschikt om te lezen zonder kennis te hebben van de eerste twee delen. Op de laatste bladzijden wordt een begin gemaakt met het vierde deel 'De Witte Heks'**. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia