Boek
Nederlands

De witte heks

Luc Descamps (auteur), Rik Willemen (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Titel
De witte heks
Auteur
Luc Descamps Rik Willemen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
203 p. : ill.
ISBN
9789461316318 (hardback)

Besprekingen

Elias, Wolf en Luna zetten hun strijd voort tegen de Grijze Heks in dit vierde en laatste deel van de fantasyserie 'De Poortwereld'*. De vraag is of zij erin zullen slagen Nina, de zus van Elias, te redden uit haar greep. In een vlotte schrijfstijl komt de magie tot een hoogtepunt en wordt de spanning nog heviger dan in de voorgaande delen. Ook de graphic novelachtige illustraties van striptekenaar Rik Willemen worden nog zwaarder aangezet en vullen met krachtige zwart-witte tekeningen telkens twee pagina's. In dit slotdeel komt het spannende avontuur tot een ontknoping waar de lezers van zullen huiveren. Wel eerst de andere drie delen lezen, anders mis je te veel van het hele avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia