Boek
Nederlands

Twee parapluutjes en een schijfje citroen

Lotte Hagen (auteur)
+1
Twee parapluutjes en een schijfje citroen
×
Twee parapluutjes en een schijfje citroen Twee parapluutjes en een schijfje citroen

Twee parapluutjes en een schijfje citroen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Columns over het dagelijkse leven: oma’s die niets van technologie snappen, bijna-blote mensen in het park, hebberige Nederlanders die hysterisch worden bij het horen van het woord ‘gratis’ en ‘dietoksen’ in een dag.
Extra onderwerp
CHI, HUM, dagelijks leven, humor, columns
Titel
Twee parapluutjes en een schijfje citroen
Auteur
Lotte Hagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2012
111 p.
ISBN
9789049925741 (paperback)

Besprekingen

Twee parapluutjes en een schijfje citroen is een verzameling columns van Lotte Hagen. Het merendeel van deze columns verscheen eerder op Chicklit.nl, waar Hagen, zo valt te lezen op de achterflap, sinds oktober 2010 haar eigen column heeft. Als verzamelbundel biedt Twee parapluutjes en een schijfje citroen inzicht in Lottes vrolijke studentenleventje in Amsterdam. Zo vertelt ze over haar baantje in een boekenwinkel, kortdurende sportbevliegingen, de zwervers in haar buurt, teleurstellende bezoeken aan de kapper, de vrolijke Marokkaanse bakker onder haar appartement en eendaagse detoxsessies met haar huisgenoot. Hagen schetst herkenbare situaties en schrijft op humoristische wijze over ergernissen zoals luid pratende mensen in de bioscoop, bedonderd worden via internet, bijna naakte mensen in het park op een warme zomerdag en een laptop die de geest geeft terwijl er een zeer belangrijke scriptie op de harde schijf staat, waarvan uiteraard geen back-up is gemaakt.
Het…Lees verder
Bundeling van de beste bijdragen van de columns die de auteur sinds 2010 voor de website Chicklit.nl schrijft. De auteur, studente in Amsterdam, beschrijft in grappige en aansprekende stijl haar dagelijkse beslommeringen. Zo vertelt ze vol verbijstering over de ongegeneerdheid van Amsterdammers op een zomerdag in het park en over kletsende tienermeisjes in een bioscoop. Maar ook over niezende babykameeltjes en waterdichte massagesloffen kan ze een column vol schrijven. De meest sterke bijdragen zijn echter de meer persoonlijke, zoals over de vakantie met haar ouders en over het technologiegebruik van haar oma. Grappig maar ook mooi, en niet te ver gezocht. De column over bijvoorbeeld het maken van een foto voor een toerist komt wel enigszins gezocht over. Van de schrijfster verscheen eerder de chicklit 'Lekker belangrijk'*. Leuke bundeling voor tienermeiden die alvast willen lezen over belevenissen tijdens het studentenleven. Vanaf ca. 16 jaar.