Boek
Nederlands

Coco, kijk uit!

Loes Riphagen (auteur)
+1
Coco, kijk uit!
×
Coco, kijk uit! Coco, kijk uit!

Coco, kijk uit!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Coco en zijn vriendjes zien steeds gevaar. Is dat een poes, een vos, een slang? Dan moeten de vogeltjes zien dat ze wegkomen. Zijn ze misschien te bang, of dreigt er echt gevaar? Prentenboek met doorkijkjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Coco, kijk uit! / tekst en illustraties Loes Riphagen
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2022
[36] p. : ill.
Aantekening
Boek met uitgestanste illustraties.
ISBN
9789025775728 (hardback)

Besprekingen

Vervolg op ‘Coco kan het!’*, prentenboek van het jaar in 2021. Waar de kleine vogel in dat boek leerde vliegen, wordt nu duidelijk dat dat ‘kunstje’ van levensbelang is. Door uitsparingen in de kartonnen pagina’s wordt een coulissenlandschap zichtbaar, waarin telkens potentiële gevaren opduiken. Wat Coco en zijn vriendjes achtereenvolgens aanzien voor een poes, vos en slang, blijkt bij het omslaan van de pagina’s steeds deel uit te maken van een struik of een ongevaarlijk dier. Maar net als je het niet meer verwacht, duiken de drie gevreesde vijanden toch nog op. Ze dreigen zich gezamenlijk op Coco te storten, maar die herinnert zich gelukkig net op tijd dat ze vliegen kan! Spannend boek dat uitnodigt om goed te kijken en mee te leven met het verhaal. De mooie doorkijkjes leveren veel verrassingen op. Hardkartonnen prentenboek met doorkijkjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Coco, kijk uit!

Dit is een spannend boekje voor jonge kindjes. Coco gaat bloemetjes plukken voor zijn mama. Zijn vrienden waarschuwen hem voor de gevaren in het bos. Het leuke is dat de spanning gecreëerd wordt door uitsnijdingen in het blad. Daardoor kan je al een klein stukje van de volgende pagina’s zien, maar niets is wat het lijkt! Of toch? Gelukkig kan coco op tijd ontsnappen en vindt hij vlak bij zijn mama nog een mooie bloem.De illustraties zijn mooi vormgegeven. Zeker omdat ze op een weldoordachte manier uitgesneden zijn, zullen ze kleine kinderen aanspreken. Dat dit boek wegens kleine onderdelen niet geschikt zou zijn voor kinderen onder de 36 maanden is dan weer een erg jammer gevolg van die ingreep. Het is immers op maat van die doelgroep geschreven. Door de eenvoudige tekst, de herhaling en het beperkt aantal woordjes is het op maat van je peuter. Voor een ouder kind is het verhaaltje al snel te eenvoudig. Volgens mij dus wel prima te gebruiken voor deze leeftijd on…Lees verder

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen.

Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Ha…Lees verder op Wikipedia