Boek
Nederlands

Rik en de zomer : zoekboek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de zomer : zoekboek
×
Rik en de zomer : zoekboek Rik en de zomer : zoekboek

Rik en de zomer : zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het heerlijk warm. Rik speelt in de tuin in het zwembadje, gaat een dagje naar zee en helpt papa in de moestuin. Wat is de zomer toch fijn! Prentenboek met elf thematische zoekplaten rond de zomer, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zomer
Extra onderwerp
seizoenen
Titel
Rik en de zomer : zoekboek / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789002277795 (hardback)

Besprekingen

Het is zomer en heerlijk warm. Rik speelt buiten in de tuin in een zwembadje. De volgende dag gaat hij een dagje naar zee. Na een spannende treinreis, speelt hij de hele dag op het strand en natuurlijk krijgt hij een lekker ijsje. Ook helpt Rik papa in de moestuin en komt op een avond zijn vriendinnetje Pippa met haar familie op bezoek. Stevig prentenboek met grote, omkaderde zoekplaten op glanzend papier. De figuren in de illustraties zijn eenvoudig, zwartomlijnd en helder van kleur tegen een egale achtergrond, zonder nuances. Op elke spread zijn allerlei dingen te zoeken, te tellen en te benoemen rond een bepaald thema, zoals zwembroeken, parasols, aardbeien en lampionnen. En op elke tekening heeft natuurlijk poes Sam zich ergens verstopt. Linksboven in de illustratie staat een korte voorleestekst, onder de illustratie staan steeds zes zoekopdrachten. Kleuters leren behalve het benoemen van voorwerpen en dieren spelenderwijs ook kleuren herkennen en tellen. Achterin zijn de antwoord…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia