Boek
Nederlands

Rik en de lente : zoekboek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de lente : zoekboek
×
Rik en de lente : zoekboek Rik en de lente : zoekboek

Rik en de lente : zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik speelt in de tuin, helpt zijn ouders bij de voorjaarsschoonmaak en gaat fietsen in het park. Prentenboek met elf thematische zoekplaten rond de lente, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Lente, Tellen
Extra onderwerp
seizoenen
Titel
Rik en de lente : zoekboek / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789002277788 (hardback)

Besprekingen

Het is lente, tijd om lekker naar buiten te gaan. Rik speelt in de tuin, helpt zijn ouders bij de voorjaarsschoonmaak, gaat fietsen in het park, en ook op school leert hij over de lente. Stevig prentenboek met grote, omkaderde zoekplaten op gelamineerd papier. De figuren in de illustraties zijn eenvoudig, zwartomlijnd en helder van kleur. De achtergrond bestaat uit grote vlakken in één tint, zonder nuances. Op elke spread zijn allerlei dingen te zoeken, te tellen en te benoemen. Linksboven in de illustratie staat een korte voorleestekst, onder de illustratie staan steeds zes zoekopdrachten. Kleuters leren behalve het benoemen van voorwerpen en dieren ook spelenderwijs iets over kleuren, vormen en verhoudingen. Achter in het boek zijn de antwoorden op de zoekvragen terug te vinden op verkleinde weergaven van de illustraties. Achtste zoekboek over Rik, eerder verscheen o.a. 'Rik en de paashaas' en 'Rik op school'. Vrolijk en leerzaam zoekboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Rik en de lente

Rik is blij dat het lente is. Hij is veel buiten en er gebeurt van alles om hem heen. Zijn poes Sam heeft drie kleintjes en die verstoppen zich maar al te graag. Terwijl mama en papa in de tuin aan het werken zijn, kan Rik er leuk spelen. Maar hij vindt het ook fijn om mee te helpen opruimen in de garage en om de plantjes in de tuin te verzorgen. En wat is er leuker dan paaseitjes zoeken samen met je vriendjes?Vrolijk boekje in levendige kleuren dat kinderen aanzet om goed te kijken en te zoeken. Op elke dubbele bladzijde komt een bepaald aspect van de lente aan bod. Er is steeds veel te zien en onderaan de bladzijde staan gevarieerde zoekopdrachtjes. Er wordt niet alleen gevraagd om iets te zoeken zoals de drie jongen van poes Sam, maar de kleuters worden ook aangespoord om bijvoorbeeld te tellen of om na te denken over mogelijke antwoorden op vragen zoals 'zoek het diertje dat kan piepen', 'welk groen diertje heeft de hond gezien?'. Zo leren ze niet alleen geri…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia