Boek
Nederlands

Halloween

Ook verschenen als Het griezelfeest

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Halloween
×
Halloween Halloween

Halloween

Ook verschenen als Het griezelfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een meisje vertelt wat ze op de dag van Halloween allemaal doet: ze helpt papa een pompoen uithollen, eet pompoensoep en gaat naar een feestje bij een vriendje. Prentenboek met felgekleurde schilderingen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Halloween
Ook verschenen als
Het griezelfeest
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
Herziene editie
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849318 (hardback)

Besprekingen

Een meisje vertelt wat ze op de dag van Halloween allemaal doet. Papa is een pompoen aan het uithollen, mama maakt lekkere pompoensoep en -wafels, en ’s avonds gaat ze bij een vriendje naar een Halloweenfeestje. Het wordt een fijne avond met leuke spelletjes. De kleuter vertelt in de we- en ik-vorm over de belevenissen van de dag. De boodschap is dat heks spelen en lekker griezelen prettig is omdat het niet echt is en daardoor niet eng. De sfeer is vrolijk en het slot van het verhaal is geruststellend. De tekst op de linkerbladzijde beschrijft de gebeurtenissen. De vier regels tekst staan in een groot kader, telkens met een andere steunkleur en een tekeningetje dat verwijst naar de tegenoverliggende grote prent. De illustraties zijn geschilderd met grove borstelstreken. Opvallend zijn de felle kleuren, ronde vormen en grove zwarte contourlijnen. De prenten zijn overzichtelijk met gestileerde personages en slechts enkele details. Een bruikbaar prentenboek rond Halloween voor kinderen v…Lees verder

Het griezelfeest

De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is een griezelfeest. We maken pompoenmaskers, daarna bereiden we pompoensoep en wafeltjes. Als de avond valt, verkleden we ons in iets griezeligs: een heks, een monster, een vleermuis. We trekken de straten rond, zingen liedjes aan de voordeur. Dan krijgen we snoep. Ook in België wordt Halloween stilletjes aan een trend. Winkels puilen uit van aangepaste decoratie en verkleedkleren en op 31 oktober krijg je steevast kinderen aan de deur die ‘trick or treat’ roepen en dan bedelen om een snoepje. In eenvoudige bewoordingen legt Liesbet Slegers daarom aan de allerkleinsten uit wat Halloween inhoudt en hoe je een heus Halloweenfeestje kan organiseren. Alle typische aspecten van dit gebeuren komen aan bod. Ze speelt dus handig in op de commercialisering van dit nieuwe feest, waarvan niemand nog de echte ontstaansgeschiedenis kent. Het thema werd mooi in compositie gebracht. De verscheidene icoontjes die naar de grote tekening verwijzen so…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia