Boek
Nederlands

Kraai & koninkrijk

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Kraai & koninkrijk
×
Kraai & koninkrijk Kraai & koninkrijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Inej is ontvoerd door de corrupte koopman Jan Van Eck. Kaz en zijn metgezellen proberen haar in Ketterdam te bevrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Kraai & koninkrijk
Auteur
Leigh Bardugo
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crooked kingdom
Parallelle titel
Kraai en koninkrijk
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2016
622 p.
ISBN
9789020679465 (hardback) 9789020679366 (hardback, limited edition)

Besprekingen

Kaz Brekker is leider van een groep machtige tienerrebellen in de stad Ketterdam in de Grisha-wereld, die in sfeer en naamgeving doet denken aan het 19e-eeuwse Amsterdam. Hij heeft net een missie met succes afgerond. Het is hem en zijn groep gelukt de zoon van de wetenschapper te bevrijden die de drug ‘Jurda parem’ maakt. Criminelen maken volop jacht op dit drug omdat het de kracht van Grisha enorm versterkt. Kaz en zijn rebellen, o.a. Wylan, Nina, Jesper en Matthias, zijn misleid door de machtige, corrupte koopman Jan Van Eck, die Inej, op wie Kaz verliefd is, heeft gekidnapt en haar martelt om informatie over Kaz te krijgen. De vraag is of ze haar op tijd kunnen redden. De Amerikaanse auteur van tienerromans en SF publiceerde eerder de Grisha-trilogie en ‘List en leugens’* dat voorafgaat aan deze nieuwe roman en samen ermee een tweeluik vormt. Het verhaal is spannend door een goed opgebouwde plot met steeds nieuwe ontwikkelingen. De opvallend goede, Amsterdams aandoende sfeertekenin…Lees verder

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo (Jeruzalem, 6 april 1975) is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult- en fantasy-auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, w…Lees verder op Wikipedia