Boek
Nederlands

De verminkte koning

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (auteur)
+1
De verminkte koning
×
De verminkte koning De verminkte koning
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Nikolai, de jonge koning van Ravka, vecht samen met generaal Zoya tegen de Duisterling. Maar hij vecht soms ook tegen het monster in zichzelf. Intussen strijdt Nina, terwijl ze tegelijkertijd rouwt om haar geliefde Matthias, tegen de onderdrukking van de Grisha. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De verminkte koning
Auteur
Leigh Bardugo Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
King of scars
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2019
524 p.
Aantekening
Volgt op de reeksen De kraaien en De Grisha van dezelfde auteur
ISBN
9789463491709 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Nikolai, de koning van Ravka, vecht samen met zijn generaal Zoya tegen de Duisterling. Maar hij vecht ook tegen het monster in zichzelf, dat soms losbreekt. Nina rouwt om haar geliefde, Matthias, en strijdt tegen de onderdrukking van de Grisha. Na de Grisha-trilogie (Schim en schaduw, Dreiging en duisternis en Val en verlossing), de Kraaien-duologie (List en leugens, en Kraai en koninkrijk) en de in de 'De taal der doornen' (2018) verzamelde verhalen over de Grishawereld, komt Leigh Bardugo nu met een nieuwe, tweedelige serie over de Grisha. Personages uit de eerdere boeken keren terug, waardoor het onontbeerlijk is die eerst te lezen. Dit deel heeft vier vertelperspectieven en handelt op verschillende plaatsen. De strijd tegen de Duisterling en de onderdrukking van de Grisha zit vol politiek en intriges, en er is net als in de eerdere Grisha-boeken ruimte voor een vleugje romantiek. Bardugo schiep een rijke fantasiewereld die, zo blijkt, nog niet uitgeput raakt. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo (Jeruzalem, 6 april 1975) is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult- en fantasy-auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, w…Lees verder op Wikipedia