Boek
Nederlands

De selectie

Kiera Cass (auteur), Hanneke van Soest (vertaler)
+1
De selectie
×
De selectie De selectie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
America (17, ik-figuur) en haar kunstenaarsfamilie behoren tot een van de armste kasten van het koninkrijk Illea. Dat verandert als America besluit mee te doen aan een selectieprogramma waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw zal kiezen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De selectie
Auteur
Kiera Cass
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The selection
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
271 p.
ISBN
9789000338344 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De 17-jarige America Singer (ik-figuur) en haar kunstenaarsfamilie behoren tot een van de armste kasten van het koninkrijk. Maar de kansen keren: America mag zich aanmelden voor een selectieprogramma waaruit de kroonprins zijn toekomstige vrouw moet kiezen. Aangemoedigd door haar moeder en geheime vriendje Aspen geeft America zich op en haalt daarbij de selectie van meisjes die zolang aan het hof komen te wonen. De Amerikaanse schrijfster laat deze sympathieke young adult-roman (met aantrekkelijk omslag) afspelen in een verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgegaan in verschillende koninkrijken. Hoewel ze romantische verwikkelingen afwisselt met spannende, soms politiek getinte passages (het paleis wordt herhaaldelijk aangevallen door rebellen; de koninklijke familie lijkt iets achter te houden), ligt de focus toch vooral op America’s gevoelens voor de prins. America zelf is een doortastende jongedame die zich gaandeweg tot een serieuze kanshebber op de troon ontwikkelt. De …Lees verder

De selectie

Oorlogen uit het verleden hebben een en ander veranderd in de wereldorde. Het kleine koninkrijk Illea is verdeeld in kasten van Enen (de koninklijke familie) tot Achten (de armsten). Om het voortbestaan van de dynastie in het koninkrijk te garanderen, wordt gezocht naar een gepaste echtgenote voor de kroonprins. 35 jongedames uit alle bevolkingskasten worden uitgekozen om deel te nemen aan de Selectie. Voor de meeste meisjes is het de kans van hun leven, maar de zeventienjarige America Singer uit een kunstenaarsfamilie heeft haar hart al verloren aan haar jeugdvriend Aspen. Ze besluit niet zoals de andere meisjes te strijden voor de kroon. Met prins Maxon maakt ze de afspraak zijn vriendin te zullen zijn en hem te helpen de juiste keuze te maken. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig, want Maxon is niet zo arrogant als ze zich had voorgesteld en ze begint te twijfelen aan haar gevoelens en haar liefde voor Aspen.

America vertelt het verhaal in de ik-persoon. Toch is het mo…Lees verder