Boek
Nederlands

Klaasje Sinterklaasje

Kathleen Amant (auteur)
+1
Klaasje Sinterklaasje
×
Klaasje Sinterklaasje Klaasje Sinterklaasje

Klaasje Sinterklaasje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Klaas wil later Sinterklaas worden. Hij draagt overal een mijter en oefent door over meubels te lopen en op zijn schommelpaard te rijden. Wanneer hij de echte Sint ontmoet, mag hij hem helpen. Hij valt echter in slaap, dus brengen Sint en Piet hem thuis.
Titel
Klaasje Sinterklaasje
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044814248 (hardback)

Besprekingen

Kleine Klaas bereidt zich voor op de komst van Sinterklaas. Hij is helemaal vol van zijn grote idool en wil later ook graag Sint worden. Daarom oefent hij heel hard om zo goed mogelijk ‘Sint’ te zijn. Hij maakt een baard uit badschuim, houdt zelfs op het toilet zijn mijter op en legt hindernissenparcours af in de woonkamer om later goed op de daken te kunnen lopen. Op een dag besluit hij om met zijn hobbelpaardje de sneeuw in te trekken en al eens buiten te oefenen. Helaas glijdt het hobbelpaardje, met kleine Klaas op zijn rug, veel te hard en snel de heuvel af, tot aan de voeten van het paard van de echte Sint! De goede man is wel gecharmeerd door de kleine Klaas en laat de jongen die nacht meehelpen om de cadeautjes uit te delen. Al snel valt Klaas uitgeput in slaap. De Pieten leggen de jongen voorzichtig op zijn hobbelpaardje en brengen hem, samen met de Sint, naar bed. Die nacht heeft kleine Klaas zijn cadeautjes dubbel en dik verdiend!
Kathleen Amant is een gevierd schrijfst…Lees verder
Kleine Klaas is dol op Sinterklaas. De hele dag draagt hij de mijter die moeder gemaakt heeft en zelfs in bad imiteert hij de Goedheiligman door een schuimbaard te maken. Hij droomt ervan Sint te worden, maar dat is geen sinecure. Na thuis geoefend te hebben op tafel, bank en plank springt hij op zijn hobbelpaard dat echter op drift raakt door de glibberige sneeuwlaag. Door zijn val ontmoet hij een bijzonder iemand. Bijna vierkant prentenboek. De gestileerde verftekeningen met dikke zwarte omlijning zijn kleurrijk en overzichtelijk (haast sober, details ontbreken) voor peuters/kleuters. De tekst is eenvoudig en bevat nauwelijks moeilijke woorden. Dit verhaal is wensvervullend, fantasievol, veilig en bovenal herkenbaar voor een grote groep jonge sinterklaasadepten. Met name de oneindige liefde voor de Sint komt goed uit de verf. Goed te gebruiken in de sinterklaastijd en door de kort en bondige tekst ideaal als voorleesmoment voor het slapengaan. De auteur is onder meer bekend van de b…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia