Boek
Nederlands

Heksje Mimi viert Kerstmis

Kathleen Amant (auteur)
+1
Heksje Mimi viert Kerstmis
×
Heksje Mimi viert Kerstmis Heksje Mimi viert Kerstmis

Heksje Mimi viert Kerstmis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Heksje Mimi en Roosje gaan in het bos op zoek naar een kerstboom. Mimi wil het liefst een hele grote. Maar die krijgen ze niet uit de grond en de iets kleinere bomen ook niet. Zullen Mimi en Roosje toch een boom kunnen vinden? Groot prentenboek met eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Heksen, Vriendschap, Helpen
Titel
Heksje Mimi viert Kerstmis
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044834420 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek uit de uitgebreide reeks over grappige heksje Mimi, een heksje met een echte heksenhoed en een echte heksenbezem, maar toch vooral een kind met herkenbare ideeën en plannen. Deze keer gaat het verhaal over Kerstmis en het versieren van een grote kerstboom. Heksje Mimi gaat met Roosje op zoek naar een hele grote boom, maar helaas krijgen ze die niet uit de grond. Ook met de wat kleinere bomen lukt het niet. Dan blijft er nog slechts een klein boompje over dat ze samen prachtig versieren. Tenslotte hebben Roosjes en de konijnen een verrassing: een prachtig versierde grote boom in het bos. Daar nemen ze een glaasje appelbubbels met een oliebol op! De teksten zijn kort en vlot geschreven. De grote prenten die steeds twee pagina's beslaan, zijn getekend in een eenvoudige stijl met duidelijke zwarte lijnen, zonder details in warme, intense kleuren. Op beide schutbladen staan allerlei kerstattributen. Voor op het omslag toont Mimi voor de versierde kerstboom. Groot staand formaat…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia