Boek
Nederlands

Heksje Mimi en de kabouter

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi en de kabouter

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In het bos vindt heksje Mimi een verkleumde, verdwaalde kabouter. Mimi neemt William mee naar huis, geeft hem lekker eten en maakt een warm badje klaar. Daarna gaan ze samen op zoek naar Williams paddenstoelenhuisje. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Heksen, Kabouters, Helpen
Titel
Heksje Mimi en de kabouter
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044833638 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi vindt tijdens een wandeltocht in het bos een kabouter die zijn huisje kwijt is. Hij heeft het koud, heeft honger en moet nodig naar de wc. Heksje Mimi neemt William de kabouter mee naar haar warme huisje waar hij zich kan wassen, lekker kan eten en zijn natte kleertjes kan drogen. Als het gestopt is met regenen, gaan ze op zoek naar zijn paddestoelenhuisje. Zullen ze het huis terug kunnen vinden? Dit vriendelijke heksenverhaal bevat prachtige, paginavullende prenten, neergezet in warme, heldere kleuren. De gestileerde, zwart omlijnde tekeningen spreken jonge kinderen door hun vrolijke en vriendelijke uitstraling en hun kleurenrijkdom gegarandeerd aan. Het bijna vierkante prentenboek, met kleurrijk omslag, maakt deel uit van de uitgebreide reeks over het vrolijke en lieve Heksje Mimi. De herkenbare magische verhaaltjes zorgen voor veel lees-, luister- en kijkplezier. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia