Boek
Nederlands

Anna is ziek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna is ziek
×
Anna is ziek Anna is ziek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna voelt zich niet lekker. Als ze met mama naar de dokter gaat, vertelt hij dat Anna waterpokken heeft. Thuis heeft Konijn ook ineens een stippeltjesbuik! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn, Waterpokken
Titel
Anna is ziek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789044827514 (hardback)

Besprekingen

Als Anna pijn in hoofd en buik heeft en warm aanvoelt, neemt mama haar mee naar de dokter. Die onderzoekt Anna – als hij haar buik vol rode vlekjes ziet, weet hij: Anna heeft waterpokken! Met een goed advies gaan ze naar huis, en Anna voelt zich al gauw wat beter. Maar Konijn niet – hij heeft ook waterpokken. Gelukkig weet Anna wat ze moet doen: veel rusten, dan zijn Anna en Konijn weer gauw beter! Bijna vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, gedrukt op stevig, glanzend papier, van een productieve auteur die herkenbaar is door haar eigen-wijze manier vormgeven van woord en beeld; in vette, felle kleuren, met zwarte rand en ‘voelen’ zichtbaar op elk gezicht. Nieuw deel in de uitgebreide serie over Anna*; wederom een mooie uitgave voor peuters, voor thuis, peuterspeelzaal of opvang – wat is er mooier, ook als je ziek bent..., dan mét Anna de grote wereld steeds een beetje meer te leren (her)kennen? Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna is ziek

In dit eenvoudige, informatieve boekje is Anna ziek. Met buikpijn en koorts gaat ze met mama naar de dokter. Daar blijken er ineens ook nog stippeltjes op te duiken. Anna heeft de waterpokken. Die zijn duidelijk besmettelijk want haar knuffelkonijn krijgt ze ineens ook. Of zijn het rode stickertjes?Een zeer herkenbaar verhaal over ziek zijn. Anna zal ook in dit verhaal de harten van de kleuters blijven beroeren. Kathleen Amant blijft trouw aan haar eenvoudige, vrolijke illustraties met een zwarte omlijning. De prenten zijn paginagroot en staan rechts in het boek. De tekst staat steeds op de linkerkant tegen een witte achtergrond. De bladzijden zijn stevig. Goede overgang van kartonnen naar papieren bladzijden.


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia