Boek
Nederlands

Anna in het zwembad

Ook verschenen als Lekker zwemmen

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in het zwembad
×
Anna in het zwembad Anna in het zwembad

Anna in het zwembad

Ook verschenen als Lekker zwemmen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met mama naar het zwembad. Na het omkleden en douchen spelen ze samen in het kinderbadje. Anna is al gauw helemaal niet bang meer. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zwemmen
Titel
Anna in het zwembad
Ook verschenen als
Lekker zwemmen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789044817713 (hardback)

Besprekingen

Anna gaat samen met mama zwemmen. Eerst gaan ze de kleedhokjes in, dan omkleden en spelen in het water tot het weer tijd is om naar huis te gaan. Mama belooft dat ze volgende week weer gaan. Deel uit een uitgebreide serie* prentenboeken over peuter Anna. Dit keer wordt Anna op een speelse manier vrij van waterangst gemaakt. Opmerkelijk is dat in het zwembad geen andere kinderen en/of volwassenen te zien zijn (behalve een paar benen van een van de wilde jongens die in de tekst genoemd worden); meestal krioelt het er van de mensen. Het dragen van een badmuts door mama en Anna is ook niet altijd gebruikelijk. De tekst is steeds op de linkerbladzijde gedrukt en rechts staat een eenvoudige, kleurrijke illustratie, geschilderd in felle kleuren en zwartomlijnd. Het papier is van een extra stevige kwaliteit, geschikt voor peuterhanden. Verzorgde en aantrekkelijke uitgave met twee afgeronde hoeken om een kind voor te bereiden op zwembadbezoek en/of zwemles. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia