Boek
Nederlands

Anna in het circus

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in het circus
×
Anna in het circus Anna in het circus

Anna in het circus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna en haar moeder gaan naar het circus. Ze zien onder meer een goochelaar, trapezeacrobaat en koorddanser. Na de show heeft Chico de clown een verrassing voor Anna.
Onderwerp
Circussen
Titel
Anna in het circus
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819663 (hardback)

Besprekingen

In Anna in het circus gaat Anna voor het eerst naar het circus, want ‘zij is nog nooit naar het circus geweest’. Dit is een erg herkenbaar, warm en mooi boek van Kathleen Amant. In de circustent passeert de ene act na de andere: Chico de clown, een goochelaar, een trapezeacrobaat, jongleurs, een koorddanser en een paardentemmer. Terwijl de tekeningen tonen wat er in het circus gebeurt, focust de tekst op de gevoelens van Anna: ze is opgewonden om naar het circus te gaan (ze heeft kriebels in haar buik), ze is erg verbaasd en verwonderd over wat de circusmensen allemaal kunnen: ‘“Hoe kan dat nu?” Vraagt Anna verbaasd aan haar mama’. Ze amuseert zich want ‘Chico de clown is grappig’ en ze schrikt ook wanneer er water uit een bloem in haar gezicht spuit.
Naar het circus gaan is een hele rollercoaster van gevoelens voor een kleuter als Anna, het is een tocht vol ontdekkingen. Aan het einde krijgt Anna een rode neus en wil ze bij het circus. Het thema is herkenbaar, maar wat he…Lees verder
Anna gaat met haar moeder naar het circus. Ze ziet er o.a. een clown, een goochelaar, acrobaten en een meisje op een paard. Anna kijkt er met verbazing naar, maar vindt alles leuk. In dit vierkante prentenboek staat de tekening op de rechterpagina en de tekst op de linker. De figuren zijn plat en met dikke zwarte lijnen getekend; de gezichtsuitdrukking wordt aangegeven met een enkele gebogen lijn voor een glimlach of een rondje voor verbazing. De tekening is ingekleurd met voornamelijk roodtinten zoals rood, roze, oranje, paars, roodbruin. De eenvoudige tekst is groot gedrukt in een paar regels. De stevige, gelamineerde bladzijden en het omslag hebben afgeronde hoeken. Deel uit de uitgebreide serie peuterboeken met Anna als hoofdpersoon. Dit weinig artistieke, maar wel informatieve prentenboek is geschikt als kennismaking met het onderwerp circus, voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Anna in het circus

Dit boek gaat, zoals je waarschijnlijk al kan raden, over Anna die het circus bezoekt. Als je de boekjes van Anna wat kent, kan je ook al perfect de inhoud voorspellen. Anna gaat met haar mama naar het circus, ziet daar een clown, een goochelaar, een acrobaat, jongleurs, een koorddanser en een danseresje op een paard aan het werk. Daarna gaat ze met mama weer naar huis. Bij de uitgang wordt Anna nog natgespoten door de clown en krijgt ze van hem een rode neus cadeau. Anna is blij.
Het plot is simpel, de prenten eenvoudig. Het is een heel erg typisch Anna-boekje zoals we die van Kathleen Amant gewoon zijn. Niks speciaals, maar herkenbaar en peuters blijven deze boekjes wel leuk vinden om in te kijken.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia