Boek
Nederlands

Anna in de bibliotheek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in de bibliotheek
×
Anna in de bibliotheek Anna in de bibliotheek

Anna in de bibliotheek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Elke zaterdag gaat Anna met haar vader naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Ze mag er vijf meenemen, welke kiest ze dit keer? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Bibliotheken, Lezen, Boeken
Titel
Anna in de bibliotheek / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044838671 (hardback)

Besprekingen

Elke zaterdag gaat Anna met haar vader naar de bibliotheek om nieuwe boeken uit te zoeken. Ze mag er vijf meenemen. Welke kiest ze dit keer? Een leuk prentenboekje over Anna en haar bibliotheekbezoek. Met paginagrote vrolijke illustraties in speelse, heldere kleuren, en duidelijk door de omlijning met een dikke zwarte rand. De tekst staat telkens op de linkerpagina op een witte achtergrond en in een schreefloos, groot lettertype. Prima verzorgde lay-out en simpele teksten vanuit de belevingswereld van de peuter. De bijpassende illustratie staat op elke rechterpagina. Het verhaal wordt verteld in de tegenwoordige tijd. Wel ietwat ouderwetse bibliotheek ervaring, met de inleverkast en de handscanner, maar toch fijn voor liefhebbers van boeken en de bieb. Bijna vierkant prentenboek op stevig glad, glimmend papier met twee afgeronde hoeken, dat makkelijk schoon te maken is. Onderdeel van de uitgebreie reeks over peuter Anna; er zijn ook delen over Anna als kleuter*. Prima losstaand te lez…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia