Boek
Nederlands

Het lied van de vogels

Kate Westerlund (auteur), Feridun Oral (illustrator), Tjalling Bos (vertaler)
Als uil het jaarlijkse kerstverhaal vertelt, vraagt het roodborstje zich af waarom de vogels hun lied niet meer zingen. De mensen luisteren niet meer, maar de kinderen willen het vast wel horen. Prentenboek met natuurgetrouwe kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het lied van de vogels
Auteur
Kate Westerlund
Illustrator
Feridun Oral
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The message of the birds
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789051162820 (hardback)

Besprekingen

De oude uil vertelt aan de vogels het jaarlijks terugkerend kerstverhaal, waarin de vogels ook steeds het lied over liefde, blijdschap en geluk zingen. Het roodborstje vraagt waarom zij dat lied niet meer zingen. De uil zegt dat de mensen niet meer luisteren naar dat lied. Zij verstaan het niet meer. Dan oppert het roodborstje het idee om het lied voor de kinderen te gaan zingen. Misschien dat die het wel verstaan, omdat ze met hun hart luisteren. Alle vogels gaan op weg om het lied voor de kinderen te zingen. Het sfeervolle prentenboek bestaat uit paginagrote, natuurgetrouwe illustraties in overwegend beige-bruine tinten, waarin steeds een klein blokje tekst in een groot lettertype is opgenomen. Het boek besluit met een tekstcollage waarin het woord 'vrede' in tientallen verschillende talen en lettertypes is gedrukt. Op het omslag een uitnodigende illustratie van het roodborstje boven in een besneeuwde spar, met glimmende sneeuwvlokken. Het prentenboek kan als voorleesboek gebruikt w…Lees verder

Het lied van de vogels

De oude uil vertelt ieder jaar hetzelfde verhaal. Over het kindje dat werd geboren in een oude stal. Over de dieren die liefdevol keken naar het kindje in de kribbe. Ze luisterden naar het kraaien van de baby en daarin hoorden ze een lied dat ze over de hele wereld wilden zingen. Een bijzonder lied over liefde, blijdschap en geluk. De vogels die naar de oude uil luisteren, willen weten waarom ze dat lied niet meer zingen. De mensen luisteren niet meer, ze denken dat het voor anderen bedoeld is. Het roodborstje stelt voor om het voor zoveel mogelijk kinderen te zingen; zij luisteren wel, zij begrijpen het wel. De vogels vliegen alle kanten op en zingen en fluisteren tegen de andere vogels die ze tegenkomen en tegen de kinderen. Wanneer de schitterende ster aan de hemel verschijnt, nemen alle kinderen elkaar bij de hand want ze hebben het lied van de vogels gehoord - we willen vrede, vrede op aarde.
Dit klassieke kerstverhaal heeft een boodschap die nooit verandert of veroudert: v…Lees verder