Boek
Nederlands

Schip der zielen

Kate Mosse (auteur), Irene Paridaans (vertaler)
De moedige bemanning van het Schip der Zielen bevrijdt in 1621 mensen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt. De dappersten onder hen zijn vrouwen die in vermomming leven en hun ware identiteit verborgen moeten houden.
Titel
Schip der zielen
Auteur
Kate Mosse
Vertaler
Irene Paridaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ghost ship
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
427 p.
ISBN
9789022583777 (hardback)

Besprekingen

Een spannende historische roman over een avontuur op volle zee. Het Schip der Zielen dobbert in 1621 geruisloos op het water. Al maandenlang vaart de moedige bemanning uit Italië, Frankrijk, Nederland en de Canarische Eilanden over de onvoorspelbare oceaan, om hen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt te bevrijden. De dappersten on hen zijn in feite vrouwen die in vermomming leven. Hun commandant Louise Reydon-Joubert is op de vlucht. De vrouwen weten dat als ze worden gearresteerd, ze zullen worden berecht, veroordeeld en uiteindelijk opgehangen. Wat hen verder ook te wachten staat, hun ware identiteit moet en zal geheim blijven. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Kate Mosse (1961) is een van de oprichters van de Women’s Prize for Fiction (voorheen de Orange Prize). Ze zat in het bestuur van het Royal National Theatre in Londen. Ze schreef meerdere bestsellers. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Tijden van vuur’.*

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia