Grote letter
Nederlands

Het verloren labyrint

Kate Mosse (auteur)

Het verloren labyrint

In de reeks:
Het leven van een jonge vrouw uit 2005, die in een grot in de Languedoc twee skeletten en een ring vindt, loopt parallel aan dat van een jonge vrouw die in 1209 van haar vader een boek in veiligheid moet brengen.
Titel
Het verloren labyrint
Auteur
Kate Mosse
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Labyrinth
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2006
2 dl.
ISBN
90-463-0279-2

Andere formaten:

Besprekingen

Geschiedenis, religie, mythen en legenden verdeeld over twee tijdsperioden: de huidige en die van achthonderd jaar geleden, ziedaar de elementen die de cocktail van Het verloren labyrint uitmaken.

In de zomer van 2005 in de Pyreneëen nabij Carcasonne valt Alice, een archeologe, letterlijk op de vondst van haar leven: twee bijna tot stof vergane skeletten, vreemde tekens op de wand van een grot, een ring en een lederen buidel met mysterieuze inhoud.

De parallelvertelling start in het volgende hoofdstuk. We zijn dan zomer 1209, op de vooravond van de kruistocht naar Carcasonne teneinde de ketterijen van de Catharen te bedwingen. Alais (let op klankovereenkomst met Alice!) die zich ophoudt binnen de vestingmuren van de stad, krijgt van haar vader een ring en documenten. De documenten bevatten het geheim van de Heilige Graal en de ring draagt een inscriptie van het labyrint dat leidt naar de bewaker van de Graal. Haar opdracht bestaat erin deze geheimen veilig te stel…Lees verder
Twee met elkaar verbonden verhalen wisselen elkaar af: het een speelt in 2005, het ander in 1209. In 2005 ontdekt Alice tijdens een archeologische opgraving in een grot in de Franse streek Languedoc twee eeuwenoude skeletten, een op de wand gekerfd labyrint en een ring met dezelfde afbeelding. Ondanks de dreigende sfeer eromheen gaat ze op onderzoek uit. In 1209 in dezelfde streek, ten tijde van de kruistocht van de kerk en de Noord-Franse edelen tegen de Katharen (destijds een grote religieuze sekte in Zuid-Frankrijk), moet het meisje Alaïs van haar vader een geheim boek over de heilige Graal in veiligheid brengen. De auteur heeft het graalthema origineel verwerkt in deze goed geschreven, kleurrijke, historische thriller. Goed gedocumenteerd, met innemende heldinnen, een mooie intrige, mystiek, spanning en wat romantiek. De sfeer van de middeleeuwen, het Franse landschap en de taal daar toen - het Oc -, zijn mooi door het verhaal verweven. Met voor- en nawoord, beknopte bibliografie …Lees verder

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia