Boek
Nederlands

De nacht van de vogels

Kate Mosse (auteur), Merel Leene (vertaler)
In 1912 krijgt de dochter van een verlopen man die dieren opzet te maken met de verdwijning van haar vader en het lijk van een jonge vrouw in haar tuin.
Titel
De nacht van de vogels
Auteur
Kate Mosse
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The taxidermist's daughter
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
350 p. : ill.
ISBN
9789022572405 (hardback)

Besprekingen

Connie is de dochter van een dierenpreparateur en verliest na een ongeluk de herinneringen uit haar jeugd. Haar vader doet zijn best om te zorgen dat die herinneringen niet terugkomen. Tijdens een zeer nat voorjaar wordt een vrouw vermoord en verdwijnen mannen van aanzien. Connie probeert achter het geheim van haar vader te komen en langzaam komen flitsen van voor het ongeluk terug. Pas tegen het einde wordt duidelijk wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Tussen de belevenissen van Connie staan in cursief de werkzaamheden van een preparateur. Het regenachtige, sombere weer draagt bij aan de spanning van het verhaal. Het verhaal speelt in het begin van de twintigste eeuw en de dreigende overstroming, nauwelijks begaanbare wegen en het gebrek aan communicatiemiddelen bepalen de onheilspellende sfeer. Veel aandacht is er voor het werk van de preparateur. Het is een spannend verhaal dat veel vragen oproept en pas na lang eindelijk echt op gang komt.

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia