Boek
Nederlands

Het ijzerzwaard

Julie Kagawa (auteur), Selma Soester (vertaler)
+1
Het ijzerzwaard
×
Het ijzerzwaard Het ijzerzwaard
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De zoon van Elfenprins Ash wordt vermist. Ligt de oorzaak bij een eeuwenoude vijand die is opgestaan? Elfenprins Ash, de sterfelijke Meghan en hun vrienden proberen het kwaad te bestrijden om te voorkomen dat chaos de wereld kapotmaakt. Vanaf 15 jaar.
Titel
Het ijzerzwaard
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron sword
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
365 p.
ISBN
9789402709919 (paperback)

Besprekingen

Spannende fantasyroman waarin elfenprins Ash werd verbannen uit het Winterrijk, omdat hij trouwde met de sterfelijke Meghan. Nu wordt hun zoon Keirran vermist. Ash, Meghan en hun vrienden proberen het kwaad te bestrijden om te voorkomen dat chaos de wereld kapotmaakt. Een meeslepend verhaal. ‘Het IJzerzwaard’ is deel 2 in The Iron Fey: Evenfall-trilogie*. Julie Kagawa (Sacramento, 1982) is romanschrijver. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf 15 jaar.

Het ijzerzwaard

Het ijzerzwaard sluit aan op het eerste deel uit deze reeks nl. De Ijzerraaf. Wie zich het einde nog herinnert weet dat Toetssteen, de hoofdstad van het land van het vergeten volk er niet meer is. Prins Keiran, de zoon van Meghan en Ash lijkt van de aardbodem verdwenen. In dit vervolg laat Julie Kagawa Ash aan het woord. Ooit werd hij verbannen uit het winterrijk omdat hij het waagde met de sterfelijke Meghan te trouwen. Nu wordt hij uitgedaagd om hun zoon terug te vinden. Net als Puck in het vorige deel krijgt ook hij te maken met de demonen die hij zonder de hulp van zijn vrienden niet kan overwinnen.Opvallend is de link met de reële samenleving die in dit deel meer aanwezig is dan in het eerdere deel. Voor lezers die vertrouwd zijn met deze fantasiewereld klinken de namen vertrouwd en lijken de acties enigszins voorspelbaar. Maar doordat de auteur ervoor kiest om telkens een ander personage in het daglicht te stellen, lijkt het erop dat je al…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia