Boek
Nederlands

Wie woont daar?

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
Wie woont er in een huis onder de grond, en wie in een stapel boomstammen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, sfeervolle kleurenillustraties. Met grote flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Diergedrag
Titel
Wie woont daar?
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Who lives there?
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707158 (hardback)

Besprekingen

De kinderen voor wie dit prentenboek bedoeld is, zullen waarschijnlijk nog geen kennis gemaakt hebben met de 'echte' Gruffalo, maar ze zullen als ze hieraan toe zijn veel dieren herkennen die in dit kleurige prentenboek een rol spelen zoals de vos, de slang, de uil en natuurlijk de Gruffalo. Het vierkante hardkartonnen boekje is uitgevoerd met twee afgeronde hoeken. De bedoeling is dat kinderen raden waar deze dieren wonen. Om daar achter te komen moeten ze een flapje optillen. Dan verschijnt het dier wat achter de afbeelding verstopt zit, maar dat zich door een klein kijkgat in de tekening al een beetje laten zien. Op de linkerbladzijde staat op een wisselend gekleurde achtergrond met stippels de vraag, bv. 'Wie woont er boven in een boom?'. Daar is steeds het kleine muisje (hoofdrolspeler in de Gruffalo) als grappig detail bij getekend. Op de rechterpagina kunnen de flapjes opgetild worden. De dieren zijn duidelijk getekend tegen een crèmekleurige achtergrond. Aan het eind een sfeer…Lees verder

Wie woont daar?

Het bos is de thuishaven van allerlei dieren. In deze ‘Eerste Gruffalo’ ontdek je waar enkele van de personages uit het Grote Gruffaloboek wonen: Slang, Vos, Uil, Muis ... en de Gruffalo in eigen persoon!

Een compact, dik kartonboek met flapjes, afgeronde hoeken en warme kleuren. Een plezier om op ontdekking in te gaan. Alleen is de trip van korte duur. Vier flapjes waarachter dieren verstopt zitten, meer niet. Mijn honger is er niet mee gestild. Gelukkig zijn kleine peuters sneller tevreden!