Boek
Nederlands

Niet slecht!

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), Bette Westera (vertaler)
De trol, de heks en de geest willen weten wie van hen de grootste slechterik is. Wie lukt het als eerst om het lieve meisje dat net in het bos is komen wonen zo laten schrikken dat ze haar zakdoek laat vallen? Geschreven op rijm. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Niet slecht!
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Bette Westera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The baddies
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789025776442 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en fantasierijk prentenboek op rijm van de makers van ‘De Gruffalo’. De trol, de heks en de geest zijn de grootste slechteriken die je je kunt voorstellen. Maar wie is de grootste schurk? Daar komen ze niet uit. Op een dag verzint een kleine muis een wedstrijd om erachter te komen. Wie kan het lieve meisje dat net in het bos is komen wonen zo laten schrikken dat ze haar zakdoek laat vallen? Dat moet een eitje zijn. Maar... schijn bedriegt, en kleine meisjes zijn lang niet altijd bang!‘Niet slecht!’ is geschreven op rijm en speels vertaald door de bekende kinderboekenauteur en -dichter Bette Westera.
 Met spannende en geestige full color-illustraties in de bekende stijl van Axel Scheffler.Julia Donaldson (1948) is een wereldberoemde Britse auteur en toneelschrijver. Haar werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven. Samen met Axel Scheffler maakte ze meerdere succesvolle kinderboeken op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.