Luisterboek
Nederlands

Het grote Gruffalo luisterboek

Julia Donaldson (auteur), L.M. Niskos (vertaler), Lies Visschedijk (verteller)
Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. In het tweede verhaal waarschuwt de Gruffalo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos, maar de kleine gaat nieuwsgierig op pad. Met twee liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
De gruffalo
Het kind van de gruffalo
Titel
Het grote Gruffalo luisterboek
Auteur
Julia Donaldson
Vertaler
L.M. Niskos
Verteller
Lies Visschedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2012
1 cd
Speelduur
ruim 30 min.
ISBN
9789047612476

Besprekingen

Dit luisterboek bundelt de De gruffalo en Het kind van de Gruffalo. De gruffalo verdient een plaatsje tussen de prentenboeken van Janosh of Sendak en het doet trouwens in meerdere opzichten denken aan de grootmeesters. Het verhaal begint als een klassieke fabel over de gefopte vos, maar neemt snel een eigen wending. De vos nodigt de muis uit om bij hem te komen eten, maar die zegt al gevraagd te zijn bij de gruffalo. Die heeft slagtanden en ‘vlijmscherpe klauwen en knarsende kaken die alles kauwen’, en hij houdt erg van geroosterde vos. De vos rent er snel vandoor. Hetzelfde gebeurt met de uil en de slang als die te horen krijgen dat de gruffalo verlekkerd is op uilencake en slangenpastei. En telkens voegt de muis nog enkele details toe. De muis wrijft in zijn pootjes, vergenoegd dat hij de domme dieren beetgenomen heeft, want ‘natuurlijk bestaat er geen gruffal...’. Of toch?
In Het kind van de Gruffalo vertelt pa Gruffalo aan zijn dochtertje waarom ze nooit…Lees verder
Integrale weergave van de twee succesvolle prentenboeken over de Gruffalo: 'De Gruffalo'* en 'Het kind van de Gruffalo'**. In het eerste verhaal wordt een kleine muis door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, enz.), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Ook die wil hem opeten. In het tweede verhaal waarschuwt de Gruffallo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos. Maar het Gruffalokind gaat 's avonds toch nieuwsgierig op pad. Dit verhaal vertoont heel wat parallellen met het eerste verhaal. Beide verhalen worden voorgelezen door actrice Lies Visschedijk, waarbij geluidseffecten en muziek de verhalen een extra dimensie geven. Met t…Lees verder