Boek
Nederlands

Een bril voor Poes

Judith Koppens (auteur), Eline van Lindenhuizen (illustrator)
+1
Een bril voor Poes
×
Een bril voor Poes Een bril voor Poes
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Mama neemt Poes mee naar de brillenwinkel. De opticien meet haar ogen met een raar apparaat en Poes mag een bril uitzoeken. Nu ziet Poes alles goed! Toch is ze niet blij. Prentenboek met eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Een bril voor Poes
Auteur
Judith Koppens
Illustrator
Eline van Lindenhuizen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044823974 (hardback)

Besprekingen

Omdat Poes niet alles goed kan zien, neemt mama haar mee naar de opticien in de brillenwinkel. Daar krijgt Poes een brilletje. Eerst is ze er blij mee, maar als ze merkt dat ze de enige is die een bril heeft, vindt ze het minder leuk. Gelukkig laten de andere dieren op een wel heel bijzondere wijze merken dat ze het helemaal niet stom vinden. Poes woont op het Dierenplein samen met Aap, Giraf, Hond, Konijn en Muis. Dit is het achtste deeltje over het Dierenplein, waarin wordt beschreven dat 'anders zijn' onzeker maakt. Aardig, niet heel bijzonder verhaaltje, alleen jammer dat bij de opticien Poes letters moet lezen, terwijl voor peuters, waar dit boekje voor is bedoeld, plaatjes worden gebruikt. De over twee pagina's verdeelde, vrij eenvoudige illustraties zijn warm van kleur, de figuren zijn uitgewerkt, de lege achtergond is wel ingekleurd. Ook de schutbladen zijn geïllustreerd. Een voor peuters bruikbaar en vriendelijk boekje met niet al te veel tekst. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Een bril voor Poes

Op het dierenplein leven en spelen Poes, Muis, Aap, Giraf, Konijn en Hond. Ze maken veel plezier en helpen elkaar. Poes moet met mama naar de opticien, om te controleren of ze wel goed kan zien. In de brillenwinkel moet Poes door allerlei brillen kijken en aan de opticien zeggen of ze de lettertjes goed kan zien. Zo blijkt dat Poes een bril nodig heeft. In de winkel zijn er veel brillen en Poes mag er eentje uitkiezen. Poes kan veel beter zien met de bril, maar vindt het niet leuk om die op te zetten omdat ze de enige is op het dierenpleintje die er een heeft. Ook al vinden haar vriendjes dat ze er mooi mee is, toch wil Poes geen bril. Maar dan heeft Giraf een plan ...

Een bril moeten dragen weekt ook bij kleine kinderen emoties los. Dit verhaaltje zal voor hen heel herkenbaar zijn en hen helpen om het niet zo erg te vinden. Zowel tekst als tekeningen zijn goed afgestemd op peuters vanaf drie jaar.