Een combinatie van vertellen en muziek door de Vlaamse acteur, regisseur en schrijver (1952- ) en een muziekensemble onder leiding van Corrie van Binsbergen
Titel
Werk / Josse de Pauw in concert met Corrie van Binsbergen Band
Auteur
Josse De Pauw  (inlezer)
Uitvoerder
Corrie van Binsbergen Band
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, 2006
1 cd
Speelduur
1 u 8 min.
ISBN
9789054441434

Besprekingen

De combinatie van literatuur en muziek in de vorm van een luisterboek heeft dikwijls een vrijblijvend, soms zelfs een ronduit geforceerd karakter. Tot een werkelijke symbiose komt het zelden, daarvoor gaan beide genres meestal gewoon te veel hun eigen gang. Hoe plezierig en verrassend is het dan ook om te ontdekken dat het anders kan. In Werk, de cd waarop Josse De Pauw fragmenten uit zijn gelijknamige boek brengt in combinatie met een improvisatie-, een strijk- en een 'brug'trio, worden muziek en literatuur op een bedrieglijk nonchalante manier tot een organisch geheel gesmeed. Natuurlijk is De Pauw met zijn sonore en in het theater geschoolde stemgeluid stevig in het voordeel, vergeleken met zijn vocaal dikwijls minder begiftigde collega-auteurs. Waar die laatsten zich meestal beperken tot een minder of meer neutrale lezing, vertolkt hij zijn teksten, leeft hij zich verbaal in in de verschillende personages die zijn dikwijls dialogische Werk bevolken. En de muziek spre…Lees verder
In februari 2003 vond in het Amsterdamse Bimhuis een eerste serie van vier literaire concerten plaats, met o.a. Remco Campert, Toon Tellegen en Kees van Kooten. Een verrassende combinatie van het gesproken woord met speciaal voor de gelegenheid door Corrie van Binsbergen gecomponeerde, deels ter plekke geïmproviseerde muziek. Deze eerste serie 'Schrijvers in concert' werd gevolgd door een tweede serie, die in mei 2005 ook in het Bimhuis plaats vond. Uit de tweede serie is deze concertregistratie van de bekende Vlaamse acteur, regisseur en schrijver Josse de Pauw, met een selectie uit zijn veel bekroonde bundel Werk*, een verzameling korte verhalen, columns, toneelteksten en reisnotities. Dit luisterboek is live opgenomen in het Bimhuis te Amsterdam, 18 mei 2005.

Over Josse De Pauw

Josse De Pauw (Asse, 15 maart 1952) is een Vlaams acteur, filmregisseur, theatermaker, auteur en columnist.

Jeugd

Hij is geboren in de gemeente Asse, op de grens van het Pajottenland, woonde er in de Stationsstraat en liep als "externe" school bij de Broeders-Missionarissen van het Heilig Hart te Walfergem. Nadien bouwde hij een bijzondere band op met Brussel. De Pauw studeerde theater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij onder andere les kreeg van Senne Rouffaer en Leo Dewals.

Werk

Hij was medeoprichter van de theatergroep Radeis (1976) en het kunstenaarscollectief Schaamte, de voorloper van het huidige Kaaitheater, Brussel. De groep Radeis reisde de wereld af met een aantal erg succesvolle woordeloze producties en ontbond zichzelf in 1984. Hij was ook te zien in de film Hector van Stijn Coninx en Urbanus.

In 1999 werd hij huisschrijver (“kunstenaar in residentie”)/th…Lees verder op Wikipedia