Boek
Nederlands

Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder

Jos Pierreux (auteur)
+1
Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder
×
Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder

Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder

In de reeks:
Genre:
Een vooraanstaand politicus bekent de moord op zijn vrouw. Inspecteur Luk Borré vindt het verhaal verdacht en gaat op onderzoek. Burgemeester Lippens wil echter dat hij zich bezighoudt met een bende juwelendieven die oudere dames berooft.
Titel
Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2013
359 p.
ISBN
9789089242365 (paperback)

Besprekingen

In Graaiers en snaaiers staat Luc Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder, voor een vreemde zaak. Een Vlaamse partijvoorzitter slaat zijn vrouw dood in de auto, wordt opgepakt maar zwijgt in alle talen. Tot hij de volgende dag bekent, na een telefoontje met een binnengesmokkelde gsm. Borré gelooft niets van zijn verhaal maar krijgt van hogerhand de raad de zaak te laten rusten. Hij vermoedt steeds meer dat er op Europees politiek niveau zaken gebeuren die het daglicht niet mogen zien. Van verschillende personen die anoniem willen blijven, komt hij dingen te weten over de corruptie van Europese afgevaardigden die slechts marionetten blijken te zijn in een financieel machtige wereld. Parallel hiermee volgen we enkele losers die zich groeperen en onder invloed van drugs en alcohol het plan beramen om bij de heropening van luxehotel De Reserve burgemeester Lippens te ontvoeren en hem in afwachting van het losgeld op te sluiten in De Wuivende Krabben, het kunstwerk va…Lees verder
Knokke, de meest elitaire Belgische badplaats, staat in rep en roer. Er is niet enkel een duistere reeks diefstallen van buitensporig dure juwelen, maar ook de leider van een rechtse katholieke partij wordt in zijn auto terug gevonden met zijn vermoorde echtgenote naast hem. Als inspecteur Borré die moordpartij begint te onderzoeken, merkt hij al snel de nodige tegenkanting en krijgt hij verbijsterende dingen te horen over wantoestanden binnen de hoogste regionen van de Europese politiek. Borré wordt neergezet als de schrandere en dus ook eigenwijze speurder die zich hardnekkig vastbijt in zijn onderzoeken, gezwind zijn boekje te buiten gaat maar uiteindelijk ook scoort. Knokke als decor, enigszins herkenbare politici als figuranten, een (soms te) flitsende stijl, en kwistige verwijzingen naar popmuziek maken van het verhaal een hedendaagse thriller die een onverwachte ontknoping oplevert. Normale druk.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans. In 2004, 2005, 2014 en 2018 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte. In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

Bibliografie

Romans:

  • Tattoo (1989)
  • Voldaan (2015)

Misdaadromans:

  • Witse: Een been om aan te kluiven (2012)

Misdaadromans met Luk Borr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties