Boek
Nederlands

Kijk uit, een draak!

Jonny Lambert (auteur), Ellen Hosmar (vertaler)
+1
Kijk uit, een draak!
×
Kijk uit, een draak! Kijk uit, een draak!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het jonge draakje Sofie is anders dan de andere draken. Ze wil geen prinsessen gevangennemen of kastelen vernielen. Ze vindt een fijne plek in het bos waar ze graag met andere dieren wil wonen. Maar die zijn bang voor haar. Prentenboek met kleurrijke collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kijk uit, een draak! / tekst en ill. Jonny Lambert
Auteur
Jonny Lambert
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Look out, it's a dragon!
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, copyright 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789048315970 (hardback)

Besprekingen

Sofie, het jonge draakje, is anders dan de andere draken: ze wil geen prinsessen gevangennemen, kastelen kapotmaken en op koude stenen zitten. Ze vindt in het bos een warme plek midden tussen de bloemen, maar de andere dieren willen haar daar niet, omdat ze bang voor haar zijn. Als de dieren aangevallen worden door de andere draken, verjaagt Sofie ze. Eind goed al goed. Een leuk en humoristisch verhaal. De teksten bevatten veel bijvoeglijke naamwoorden en zijn gezet in wisselende lettergroottes. Ze zijn in en om de illustraties geplaatst. Deze geven een sfeervol en kleurig beeld en voegen veel aan de tekst toe. Een leuk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Kijk uit, een draak!

Sofie is geen draak zoals alle andere draken. Ze wil niemand pijn doen of dingen stuk maken. Dus gaat ze op zoek naar een plek weg van de andere draken. Al snel vindt ze een prima plaats in het bos waar ze het naar haar zin heeft. Het is er zonnig, er bloeien bloemen en er wonen dieren. Die zijn echter niet blij met haar komst en roepen ‘Jij moet hier weg!’. Lukt het Sofie om toch vrienden met hen te worden?Een klassiek verhaal over anders zijn en daardoor niet aanvaard worden. Het verhaal is zeer voorspelbaar, maar dat hoort ook in dit genre. Daarmee bedoel ik dat het net zoals in een sprookje weer allemaal goed hoort te komen (en ze leefden nog lang en gelukkig). De boodschap die het verhaal uitdraagt mag anno 2018 zeker aan bod komen. We zoeken allemaal een plaats onder de zon waar we kunnen zijn wie we zijn en waar het veilig is, niet? Het lettertype is duidelijk. Sommige woorden worden groter gedrukt dan andere om ze extra te beklemtonen. Er is nog voldoende…Lees verder